IPS Teodosie către premierul Orban, într-o scrisoare deschisă: “De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați”

IPS Teodosie a transmis Guvernului și premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă, în contextul în care Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii CJSU care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Fără a exagera, dar acesta este poate cel mai puternic text, al unui ierarh, din istoria BOR, adresat autorităților române. 

Publicăm mai jos, integral, scrisoarea deschisă a IPS Teodosie către Ludovic Orban:

SCRISOARE DESCHISĂ

„Domnule Prim-Ministru,

Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când polițiștii și jandarmii au brutalizat și amendat credincioșii prezenți la slujbă, ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Este inadmisibil ca articolul 29 din Constituția României, alineatul (1) și alineatul (5), să fie încălcate cu atâta naturalețe de către autoritățile locale pe care le coordonați prin miniștrii de resort. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite. Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar)  și de dragul măsurilor exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toți oamenii de bună-credință din această țară și am respectat măsurile sanitare luate inițial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o țară europeană care se vrea a fi democrată și nu aflată sub dictatură și teroare.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tőkés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor care cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.

Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră,

† TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului”

Scrisoarea IPS TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, adresată guvernului si lui Ludovic Orban.

Tot astazi (nr. – miercuri), poliția a amendat 39 de persoane care participau la o slujbă la o biserică din municipiul Constanţa, fără a purta mască de protecţie sau a respecta regulile de distanţare fizică, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI: 
Dr. Andreas Noack arestat în timp ce transmitea LIVE pe youtube, din casa lui
Fostul vicepreședinte Pfizer: „Nu este nevoie de vaccin. Pandemia s-a încheiat”

Se cere interzicerea intrării pe teritoriul României lui George Soros şi o anchetă privind entităţile finanţate de miliardarul american

Partidul Ecologist Român solicită interzicerea intrării miliardarului american George Soros în România, precum şi anchetarea tuturor entităţilor care au beneficiat de finanţare din partea acestuia

Partidul Ecologist Român îl acuză pe George Soros de influenţarea ilegală a deciziilor politice şi de implicarea acestuia în afacerea Roşia Montana. 

„De foarte mulți ani George Soros este un personaj odios, urât în țara în care s-a născut, Ungaria, acolo unde indezirabil și acuzat public de Viktor Orban pentru implicarea în influențarea alegerilor. Evreu de origine, George Soros este indezirabil și în Israel, țara strămoșilor săi. Președintele american Donald Trump a prezentat numeroase dovezi ale modului în care George Soros a finanțat acțiuni de sprijinire a unor politicieni, de ordinul zecilor de milioane de dolari SUA, sume care nu erau considerate ca fiind cheltuieli electorale, fiind derulate prin vasta rețea de ONG-uri pe care le controlează.

Cele mai multe organizații neguvernamentale implicate în blocarea proiectul de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană au beneficiat de fonduri substanțiale de la Fundația pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), unele fiind finanțate aproape în exclusivitate de această fundație. În același timp, printr-o firmă de-a sa, George Soros a cumpărat un pachet de acțiuni de la societatea care deținea licența de exploatare. A vândut pachetul de acțiuni și, după ce protestele prelungite au produs o scădere semnificativă a valorii acțiunilor, a răscumpărat pachetul de acțiuni.

Exploatarea auriferă pe bază de cianuri de la Roșia Montană ridică două probleme deosebit de grave. Pe de o parte, este vorba de potențiala deteriorare ireversibilă a mediului înconjurător – aer, apă sol, adică de o exploatare irațională a resurselor minerale, iar pe de altă parte, de favorizarea pentru exploatarea resurselor minerale ale României exclusiv de către entități externe, fără nici un beneficiu pentru români cărora le rămân doar costurile și pagubele.”

Comunicat semnat de Dănuţ Pop, preşedintele PER, citat de adevarul.ro

Partidul Ecologist Român consideră că acțiunile lui George Soros în România îl includ în categoria persoanelor indezirabile pe teritoriul țării noastre

Partidul Ecologist Român cere public autorităților statului român ca, în condițiile legii, să dispună efectuarea demersurilor necesare pentru interzicerea intrării pe teritoriul României lui George Soros şi totodată declanșarea unei anchete amănunțite cu privire la activitățile finanțate direct sau indirect, prin entități controlate, de către George Soros, pe teritoriul României, în ultimii 15 ani.

CITEȘTE ȘI: Agenda ONU pe 2021 – 2030 dezvăluită de un rabin

Voluntar în studiul clinic al vaccinului Pfizer BioNTech dezvoltă efecte adverse serioase. Acum caută finanțare pentru acoperirea cheltuielilor medicale

Patricia Chandler din Austin, Texas, s-a oferit voluntar pentru a primi noul vaccin impotriva covid19, dezvoltat in parteneriat comun intre Pfizer si BioNTech din Mainz, Germania.

Un comunicat de presă amețitor din 9 noiembrie 2020 spune că „candidatul la vaccin s-a dovedit a fi cu peste 90% eficient în prevenirea COVID-19 la participanți fără dovezi ale infecției anterioare cu SARS-CoV-2 în prima analiză intermediară a eficacității”.

Toate acestea sună cu adevărat grozav până când aruncați o privire la tălpile picioarelor Patriciei Chandler.

Voluntar în studiul clinic al vaccinului Pfizer BioNTech dezvoltă efecte adverse serioase.
Patricia Chandler, voluntar în studiul clinic al vaccinului Pfizer BioNTech dezvoltă efecte adverse serioase.

Verișoara Patriciei Chandler a creat o pagină GoFundMe, în care relatează cele întâmplate si cere ajutorul persoanelor care doresc si pot ajuta, în vederea strângerii sumei de bani necesară, pentru acoperirea cheltuielilor medicale.

Reacția gravă a rănilor a avut loc într-un studiu clinic pentru vaccinul COVID-19 Pfizer / BioNTech. Reacția la injecție se numește „erupție fixă de medicament” și este prezentă pe ambele picioare.

Patricia nu a mai putut să meargă fără baston de la vizita la spitalul de urgență din 2 noiembrie.

Verișoara mea Patricia, care locuiește în Austin, TX, a fost recent voluntar într-un studiu de vaccin COVID-19 și a avut o reacție adversă severă. Nu a putut să mai meargă sau să se ducă la serviciu de aproape 4 săptămâni din cauza rănilor imense de pe picioare. Aceste răni se numesc „erupție fixă de medicament, pentru cei care ar putea dori să aprofundeze puțin mai mult modul în care se întâmplă acest lucru.

A fost la camera de urgență și a văzut mai mulți specialiști pentru această problemă și a pierdut deja o sumă semnificativă de bani din cauza lipsei de muncă și a plătit din buzunar ceea ce asigurarea nu va acoperi. Din cauza pandemiei, ea s-a luptat pentru a o scoate la capăt, așa cum sunt sigur că mulți dintre noi pot înțelege și se pot regăsi în aceste vremuri dificile.


Compania farmaceutică care a administrat acest vaccin nu o va rambursa pentru pierderea salariilor până acum și, cu poziția sa la locul de muncă, dacă nu este acolo, nu primește salarii. Este o pierdere, o pierdere financiară.

În plus, ea se confruntă cu o intervenție chirurgicală majoră a coloanei vertebrale care va costa cel puțin 3.000 de dolari și o va scoate din muncă pentru încă 6-12 săptămâni. Ea a anticipat această intervenție la coloana vertebrală de câteva luni, dar până când nu i se vor vindeca picioarele, nu va putea fi supusă acestei intervenții chirurgicale din cauza complicațiilor cu risc ridicat. Nu va putea să-și ridice fiica în vârstă de 2 ani pentru tot timpul vindecării și nu va putea lucra timp de aproximativ 8 săptămâni. Aceasta înseamnă că va trebui să angajeze servicii de îngrijire a copiilor și aceste cheltuieli se vor adăuga doar la tumul de facturi care se acumulează deja.

Fondurile din această campanie vor fi utilizate pentru:

– facturile chirurgiului, spitalului și medicului
– venitul anual al familiei sale este de 13.500 dolari
– plătirea pentru 6-12 săptămâni de îngrijire a copilului pentru fiica ei de 22 de luni
– cheltuieli curente (ipotecă, școlarizare preșcolară, prime de asigurare, alimente etc.)

Încerca să lucreze ore suplimentare pentru a economisi pentru perioada de recuperare anterioară, dar reacția adversă de la vaccin împiedică acest lucru acum.

Dacă aveți mijloace prin care să ajutați la acoperirea costurilor pierderii salariilor, intervenției chirurgicale, îngrijirii copilului sau a costului vieții pentru săptămânile viitoare, absolut orice este de ajutor. Chiar și o distribuire a acestei pagini, pentru a ajunge la cineva care poate!

Sezonul dăruirii se apropie rapid de noi! Chiar și un dolar sau doi se adaugă …
Vă mulțumim că ați citit și sper să vă găsiți pe voi și pe ai voștri rămânând pozitivi în ceea ce a fost cel mai greu an pentru noi toți.

Pagina gofundme.com a Patriciei Chandler

Mai multe informații actualizate pe pagina GoFundMe.com

De luat în considerare cuvintele Prof. dr. Vasile Astărăstoae:

“Firmele producătoare ale vaccinului nu au niciun fel de experiență si expertiză în acest domeniu. Moderna este un start-up, care a profitat de această oportunitate (cererea de vaccin). 

Pfizer/BioNTech și AstraZeneca nu au mai produs vaccinuri până-n prezent. Cu alte cuvinte, s-au calificat rapid și asta ridică un semn de întrebare.

Un lucru, care atrage atenția asupra eticii, este faptul că în momentul în care Pfizer a anunțat noul vaccin și acțiunile la bursă au crescut la un nivel record, CEO-ul Pfizer și-a vândut acțiunile.

Un grad de incertitudine și de neliniște îl provoacă și faptul că firmele au încheiat acorduri de imunitate cu guvernele statelor cărora le vor livra vaccinul. Cu alte cuvinte, firmele nu vor fi responsabile de eficiența și efectele secundare ale vaccinului.

Se transferă responsabilitatea către guverne, care vor plăti din banii contribuabililor daunele provocate terțiilor”, punctează Prof. dr. Vasile Astărăstoae, într-un articol publicat recent pe blogul sau).

CITEȘTE ȘI:
AstraZeneca anunţă că vaccinarea anti-COVID ar putea începe încă din luna decembrie, dacă obține aprobările necesare
Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare
Fostul vicepreședinte Pfizer: „Nu este nevoie de vaccin. Pandemia s-a încheiat”

Emil Boc: „Primul autobuz fără șofer din România va circula pe străzile Clujului din primăvară”

Primarul Emil Boc este de părere că  inteligenţa artificială nu va putea fi eliminată din viaţa noastră și a promis că din primăvara anului viitor pe străzile Clujului vom putea vedea primul autobuz fără șofer.

Edilul mai spune că administraţia locală suţine, pe lângă mijlocele de transport electrice şi pe cele cu hidrogen. 

Proiectul-pilot de implementare a autobuzelor autonome în oraș a fost anunțat de oficialii primăriei anul trecut. Aceștia au precizat că autobuzele fără șofer ar uma să fie prezente pe străzile din centrul Clujului în maximum doi ani.

În primăvară vom avea un prim proiect pilot, cu privire la utilizarea autobuzelor autonome, pe nişte trasee bine precizate, cu condiţii de maximă siguranţă. Trebuie să fie foarte clar, inteligenţa artificială nu va putea fi eliminată din viaţa noastră.

Şi noi ne gândim că, efectuarea unor operaţiuni repetitive, introducerea aceloraşi date, în fiecare zi, la aceaşi oră, acelea pot fi preluate de mecanisme de inteligenţă artificială.“

Emil Boc, citat de Ziua de Cluj

Autobuzele vor fi de capacitate mică (10-12 locuri), și vor fi folosite pentru zona centrală unde nu ajung alte mijloace de transport

Acestea ar uma să fie testate timp de un an în cadrul proiectului-pilot, care apoi ar putea fi extins, cu finanțare europeană, și în alte zone ale orașului. Un vehicul autonom de genul acesta costă între 250.000 şi 350.000 de euro. 

Cluj-Napoca va fi astfel primul oraș din România care va avea autobuze autonome, după modelul deja existent în marile orașe europene precum Paris, Lyon sau Viena.

CITEȘTE ȘI:
Bătrână ridicată de polițiști din sicriu, după ce medicul de familie nu a eliberat certificatul de deces
Agenda ONU pe 2021 – 2030 dezvăluită de un rabin

Dr. Andreas Noack arestat în timp ce transmitea LIVE pe youtube, din casa lui

Cunoscutul medic german Dr. Andreas Noack, a fost arestat în casa lui, chiar în timpul unei transmisii LIVE. Doctorul Andreas Noack este cunoscut și pentru faptul că a oferit asistență medicală protestatarilor în timpul protestelor anti-lockdown, care au avut loc in Germania.

Se presupune că doctorul Andreas Noack ar fi investigat pentru că nu a respectat legile germane de „lockdown” împotriva COVID-19, dar unii speculează că ar putea fi mai mult.

În timpul transmisiei live, se poate auzi poliția cum lovește în ușă în locația în care Noack transmitea live pe yotube.

Este poliția”, a spus un bărbat în afara cadrului camerei. Apoi, poliția a intrat în casă, forțându-l pe Noack la pământ, înainte de a opri fluxul său live.

Arestarea a avut loc după ce Parlamentul german a adoptat „Legea privind protecția infecțiilor”

Modul arestării sale prezintă câteva scene extrem de tulburătoare. El a părut prea șocat pentru a răspunde în timp ce poliția a continuat să țipe la el până s-a întins pe jos.

Arestarea doctorului Andreas Noack a avut loc după adoptarea „Legii privind protecția infecțiilor”, care a fost puternic protestată de secțiuni vaste, ale populației germane.

Neoficial, medicul arestat ar fi oferit asistență medicală protestatarilor anti-lockdown si era investigat pentru ca era non-compliant cu legile guvernului German, de combatere si prevenire…

newsbreak.com

CITEȘTE ȘI: Raport oficial german “scăpat”: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală

Bătrână ridicată de polițiști din sicriu, după ce medicul de familie nu a eliberat certificatul de deces

O bătrână de 98 ani a fost luată de polițiști din sicriu și dusă la autopsie. Rudele femeii sunt șocate, mai ales că poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Bătrâna în vârstă de 98 de ani, care este decedatã de câteva zille, a fost ridicatã de politie direct din sicriu, bãgatã în sac si dusã la masina Medicinei Legale, sub privirile înmãrmurite ale familiei, relatează româniatv.net.

Se întâmplă în judeţul Vaslui

Totul s-a întâmplat după ce medicul de familie a refuzat să elibereze certificatul constatator al decesului necesar pentru eliberarea Certificatului de Deces de la Primãria Gârceni.

„Eu m-am trezit cu bãiatul doamnei decedate la Primãrie cã vine cu un certificat de handicap, ca sã i se elibereze certificatul de deces al mamei.

I-am spus cã nu se poate, trebuie sã meargã la medicul de familie sã constate decesul, medicul dã o adeverintã prin care constatã decesul si cauza, iar dupã aceea se elibereazã certificatul de deces.

Nu stiu ce au fãcut, este treaba medicului de familie, nu a mea.

Noi eliberãm actul de deces conform legilor în vigoare.”

Spune primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu, potrivit vremeanouă.ro

Medicul de familie oferă lămuriri:

Medicul spune că bătrâna nu a trecut niciodată pe la cabinet şi că ar fi putut fi omorâtă chiar de către rude, și pentru că legea nu obligă în cazul suspiciunilor, nu a eliberat certificatul constatator al decesului.

„Eu fac o navetã foarte grea la Gârceni, într-o comunã unde primarul e zero, nu are grijã de medic, nu are grijã de nimic. Comuna este în conflict.
Asistenta a plecat la Pungesti, stiti cum se practicã, dar pe mine nu mã intereseazã pentru cã am douã facultãti, mai sunt si psiholoagã si pot sã-mi gãsesc un serviciu oricând. Problema cu aceastã bãtrânã este urmãtoarea: eu sunt medic de familie în Gârceni de trei ani si 9 luni, iar aceastã femeie nu mi-a intrat în cabinet niciodatã! NICIODATÃ!!

Este pe listã, într-adevãr, dar miscãrile pacientului care se fac în toatã România, se fac pe bani, cu informaticianul de la Casa de Asigurãri! Deci la mine, de când a plecat asistenta si s-a dus la doctorul Gutu, care are 12.000 de pacienti pe listã, c—-l ãla or…ar, care stricã casele oamenilor de la Pungesti, mi-a luat si mie toti oamenii!

Faptul cã un pacient este la mine pe listã, nu mã obligã, ca medic de familie, sã eliberez un certificat constatator al decesului, atâta timp cât pacienta nu a pus piciorul la mine în cabinet!

Astãzi (13 noiembrie – n.r.), mi s-a prezentat un certificat de handicap. Care si ãsta în România se dã pe bani! Cã nu stii ce o doare, cã are nu stiu ce, în c..r si la inimã! Cã atâta timp cât certificatul l-a completat asistenta, cã eu nu eram în cabinet, eram la toaletã probabil, eu deci nu contez! Ea nici nu este asistentra mea si mã lucreazã pe la spate! Pentru cã dacã tu nu vezi pacientul când e viu niciodatã, pentru cã este o asistentã care furã foile din cabinet si pleacã cu ele, ce sã fac? Cum sã-i dau certificat constatator al decesului? Dar dacã bãiatul ei a omorât-o pentru bani? Dacã i-a dat o loviturã, cã stie sã loveascã si i-a rupt splina în ea si a murit? (…)

Legea spune clar cã persoanele dupã 65 de ani, care nu au fost vãzute niciodatã de medic, iar acesta are suspiciuni cã pacientul a decedat de o moarte care nu este naturalã – si aici o sã vedem ce spune medicul legist- nu este obligat sã dea certificat de constatare a decesului!

Eu am respectat legea!

Atâta timp cât bãtrâna de 98 de ani a decedat, dar nu a fost niciodatã la mine în cabinet, pot avea suspiciuni! Cã ea a avut si 95 si 96 de ani, dar nu figureazã la mine cu nicio boalã, cu nimic!”

Medicul de familie Roxelana Cercel.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

CITEȘTE ȘI: „A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă ca noaptea să nu se circule. Eu nu am găsit studiul acela” – Prof. Dr. Vasile Astărăstoae

Revin amenzile: 1.132 de cetățeni au fost amendați într-o singură noapte, că nu au respectat carantina. Amenzi de 300.000 de lei

Poliția Română a anunțat marți aplicarea a peste o mie de amenzi în valoare de aproape 300 de mii de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe timp de noapte în contextul pandemiei.

În noaptea de luni spre marți, polițiștii alături de jandarmi, din grijă pentru cetățeni, au organizat filtre în trafic și au verificat motivele acestora de deplasare.

Așa cum reiese din comunicatul Poliției Române, au fost amendati 1.132 de cetățeni: 

“Noaptea trecută, în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiștii din întreaga țară au acționat, alături de jandarmi și polițiști locali, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii și polițiștii locali au depistat 1.132 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 301.000 de lei.

Din totalul acestora, 1.132 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație, în valoare de 272.000 lei.

Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepții motivate de:

CITEȘTE ȘI: – „A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă ca noaptea să nu se circule. Eu nu am găsit studiul acela” – Prof. Dr. Vasile Astărăstoae

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura”, scrie în Comunicatul Poliției Române

CITEȘTE ȘI: – Doamna avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă, scandal fără mască într-o piață din Iași: „Masca nu ajută la nimic”. În aceeași zi anulează o conferinţă de presă

Doamna avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă, scandal fără mască într-o piață din Iași: „Masca nu ajută la nimic”. În aceeași zi anulează o conferinţă de presă

Cunoscuta avocată Diana Iovanovici-Șoșoacă a ajuns din nou în centrul atenţiei, după ce în cursul zilei de duminică, a intrat într-o piaţă din Iaşi pentru a contesta noile măsuri restrictive al Guvernului, implicit închiderea pieţelor şi forţarea oamenilor de a apela la supermarket-uri.

Candidata pentru postul de senator de Iaşi, din partea partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile din 6 decembrie, Diana Şoşoacă s-a arătat revoltată de decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de a închide pieţele.

Nu trebuie să permiteți să vi se închidă hala pentru că românul e prea obedient. E dreptul vostru să munciți, în condițiile în care hypermarketurile nu se închid, sunteți tot magazine și voi.„, a argumentat cu logică și dreptate, Diana Şoşoacă.

Avocata a ameninţat că va ataca în instanţă hotărârile Cabinetului Orban care ar intra în vigoare de luni, 9 noiembrie (n. r – astăzi).

Am vorbit cu avocații mei și vom da în judecată aceste măsuri. Păi ce facem? Îmbogățim hypermarketurile și românii noștri sărăcesc?

Aceasta a intrat în conflict şi cu poliţia locală, după ce i s-a atras atenţia că nu poartă mască, scrie antena3.ro.

Nu aveți nicio bază legală pentru nimic. Nu există nicio cercetare științifică care să vă ateste că masca aia vă protejează.

Am 22 de cercetări științifice de la Oxford și Harvard care spun că nu folosește la nimic masca„.

Avocata a avut o zi de duminică destul de agitată

În timp ce majoritatea românilor se pregătea (probabil ilegal în contextul actual, prin adunarea rudelor și a familiei în jurul mesei, în spațiu închis și fără masca, nu?), să sărbătorească Duminica a 24-a după Rusalii (Învierea fiicei lui Iair); +) Soborul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri, Diana Şoşoacă a ajuns și la spitalul din Iaşi, unde ministrul sănătății Nelu Tătaru, urma să țină o conferință de presă.

LIVE Piața Alexandru cel Bun din Iași

In aceeaşi zi, Diana Şoşoacă a reușit să anuleze conferința de presă a ministrului sănătății Nelu Tătaru, aflat în vizită de lucru la spitalul covid din Iași. Conferința s-a anulat, iar ministrul a plecat păzit de jandarmi, în încercarea de a evita prezența și întrebările pertinente și evident deranjante, ale doamnei avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă.


LIVE spital din Iaşi, conferința de presă a ministrului sănătății Nelu Tătaru

Într-o postare ulterioară pe facebook, distribuită de peste 3.200 de persoane până la ora scrierii articolului, doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă scrie:

„PROTESTUL NOSTRU A AVUT SUCCES! ORBAN A DISPUS CA PIETELE SA RĂMÂNĂ DESCHISE! SALVAM PRODUCĂTORII ROMANI! CUMPĂRAȚI DIN PIETE! BOICOTATI HYPERMARCHETURILE! SALVATI PRODUCĂTORII ROMANI!”

FELICITĂRI ȘI MULȚUMIM!!!

CITEȘTE ȘI:
„A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă ca noaptea să nu se circule. Eu nu am găsit studiul acela” – Prof. Dr. Vasile Astărăstoae
Ion Cristoiu: „50% dintre români s-au prins c-au fost luaţi de proşti”. Denunţarea psihozei coronavirus.

Prima școală din România care a anunțat că nu va chema elevii la clase până pe 15 octombrie

Prima școală din România care a anunțat că interzice cursurile în clase la începutul noului an școlar este Colegiul Național Nichita Stănescu. Astfel, Conducerea Colegiului Național Nichita Stănescu din Ploiești a hotărât că toți elevii vor participa la cursuri exclusiv online până pe dată de 15 octombrie.


Acest termen poate fi extins în funcție de cum vor decurge lucrurile.
Modul in care s-a luat aceasta decizie este unul inedit. 

Parintii elevilor au fost intrebati daca doresc ca scoala sa inceapa fizic pe data de 14 septembrie.

In urma rezultatului s-a hotarat ca elevii vor invata online pana pe 15 octombrie.

Doar 35% dintre cei intrebati au raspuns ca doresc sa-si lase copiii in scoala.


La Colegiul National Nichita Stanescu din Ploiesti, cursurile vor fi online pana pe 15 octombrie

Colegiul Nichita Stanescu din Ploiesti are aproximativ 1.200 de elevi. Peste 700 de parinti au participat la sondajul facut de institutie.

Spre deosebire de alte scoli, Colegiul Nichita Stanescu este bine dotat si isi permite sa organizeze orele online. Profesorii vor veni la scoala si vor tine cursurile din salile de clasa, iar elevii vor participa online, de acasa.

710 parinti au raspuns la intrebarile pe care le-am adresat, in conditiile in care colegiul are in jur de 1.200 de elevi. Noi zicem ca am avut o participare reprezentativa.

Dintre acestia, doar trei au spus ca nu au telefon, tableta sau calculator cu acces la internet, pentru a le pune la dispozitia copiilor, iar pentru acestia scoala va gasi o solutie, de a le oferi echipamentele de care elevii respectivi au nevoie”.

Daniela Uta, reprezentant al Asociatiei de Parintii.

Aproape jumatate dintre parinti (49 la suta) au considerat ca 14 septembrie nu este momentul ideal pentru revenirea fizica a copiilor la scoala. 15% dintre parinti s-au abtinut.

E necesara o adaptare, cadrele didactice trebuie sa inteleaga faptul ca situatia in care ne gasim este o situatie in care trebuie sa punem pe primul plan sanatatea copiilor si ca trebuie sa se adapteze, astfel incat sa poata sa predea si pentru copiii din clasa si pentru copiii care urmaresc lectiile online”, a declarat de curând Ludovic Orban.

sursa: fabricatinromania.info

CITEȘTE ȘI: Arafat: ”Eu aș impune niște reguli în casă: copiii să nu interacţioneze direct cu bunicii”

Cine este Cătălin-Ioan Berenghi, candidatul independent la Primăria Generală a Capitalei?

Poziția 18 pe buletinul de vot din 27.09.2020, Candidatul independent la Primăria Generală a Bucureștiului, Cătălin-Ioan Berenghi, un patriot ale cărui acțiuni susținute de-a lungul timpului, vorbesc pur și simplu de la sine, prezintă într-un “mini-cv” publicat pe facebook, proiectele desfășurate până acum, precum și o parte din cele viitoare. 


CINE SUNT EU, CATALIN-IOAN BERENGHI?
MINI CV: 

– Fost luptător in Legiunea Straină, 5 ani;
– Genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil);
– Sniper;
– Numeroase stagii de pregatire Coloana Oficiala – Sofer VIP;
– Alpinist si schior;
– Ghid montan;
– Instructor prim ajutor;
– Instructor Scoală de ghizi montani (17 ani);
– Instructor cursuri supravietuire;
– Bucătar;
– Numeroase misiuni de paza si protectie in zone de conflict / razboi Iraq, Afganistan, etc (cu si in afara Legiunii Straine);
– Numeroase cursuri de pregatire si specializare militara (cu si in afara Legiunii Straine)
– Am participat la 4 razboaie;
– Fost candidat independent la PMB alegeri locale 2016, am iesit pe locul 6/12, (39.000 voturi), declarat cel mai eficient candidat, am cheltuit 1200 ron pentru 39000 voturi;
– Incercare de a candida pentru functia de Presedinte al Romaniei in noiembrie 2019, am reusit sa strang 194.800 semnaturi, neatingand pragul electoral impus, de 200.000 semnaturi.

Activist civic cu numeroase proteste:

● „Protestul cu Flori”, plantate in bulevard
● „Protest Bio” (gradina de zarzavat pe trotuarul Bulevardului Mihail Kogalniceanu );
● ” Borduriada Roz” ;
● „Protest ANTI MEGA-MOSCHEE”;
● „Protestul CRESTINII NU VOR MEGA MOSCHEE” (500 de cruci amplasate in tot Bucurestiul);

Este un personaj de temut, pentru că nu este controlabil, manevrabil, nu face parte din nicio structura sau niciun serviciu al statului, armată sau organizatie obscură.

Este inventiv, spontan si are curajul sa se ia la trantă cu politicienii corupti care nu respectă legea.

Un astfel de om nu trebuie sa ajungă la pupitrul de comandă (” la butoane”), deoarece este incomod si poate da peste cap tot sistemul corupt si bolnav.

Este un PATRIOT, iar actiunile sale dovedesc clar si incontestabil dragostea lui fata de neam si ţara.

DIVERSE ACTIUNI:

– In urma unui razboi care a durat 9 ani, cu 428 sesizari telefonice si sute de sesizări scrise, este cel care a aliniat pe bulevardul Mihail Kogalniceanu, 17 masini ale S.C. APANOVA, a obtinut despăgubiri de cateva sute de mii de euro de la aceeasi societate.

– Remontarea dupa o luptă in echipă,de aproape 4 ani, a bazoreliefului ” BUDAPESTA ” pe Arcul de Triumf, după 66 de ani de cand acesta a fost distrus de grupurile bolsevice;

– Sprijinirea si implicarea in accesarea unui fond de catre Biserica Sfantul Nicolae, de 200 000 ron, pentru refacerea cladirii „Barac” in care se afla documente si carti de mare valoare pentru poporul roman, aflate in Scheii Brasovului (Prima Scoala Romaneasca);

– Inceperea demersurilor si blocarea „PARTIALA” a construirii Mega Moschei , urmata de contestarea HG 372/2015 prin care statul Roman, cedează cu titlu gratuit, Cultului Musulman, un teren in valoare de 14 milioane de euro;

– Codex Aureus, inceperea demersurilor si anunţarea organelor competente, ale statului Roman, cât si Bisericia Ortodoxa – Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, de frauda si hoţia care urma sa se intample, prin care Romania urma să piardă faimosul Codex Aureus cu care Nicolae Ceausescu a garantat (neoficial) imprumutul de 10 miliarde de dolari al Romaniei in 1986 la FMI;

– In urma demersurilor si a piesei de teatru ” Mickey Mouse”, jucată la Guvernul României, am reusit sa transformam partial, dintr-un depozit de tip comunist „Colhoz”, Registratura Generală a Guvernului, intr un loc civilizat. (Nu arată asa cum am vrea noi, dar si in 2016 trebuie sa avem activitate);

– Igienizarea si curaţarea de gunoi a peluzei din faţa Guvernul României;

– Semnalarea si transmiterea, prin diverse surse si canale, pana la aducerea intr-o faza aproape functională, a barierei din faţa sediului general al SRI;

– Tragerea unui ” Semnal de alarmă” in mediul virtual referitor la vânatul abuziv. Demersul a starnit, un val de controverse atât in România cat şi in afara ţării;

– Incercarea de a reprezenta ” Societatea Civilă” in urma apelului facut de preşedintele României ( Manipulare si inşelare a poporului);

– Participarea la Tabăra arheologica din Muntii Buzăului (Periegheza detectiva);

– Castigarea procesului impotriva Guvernului Romaniei, ANULAREA CONSTRUIRII CELEI MAI MARI MOSCHEI (10.000 locuri) DIN SUD ESTUL EUROPEI SI A SCOLII DE INVATATURA ISLAMICA (8000 locuri). PROCESUL A DEVENIT AL 2 LEA CEL MAI MARE DOSAR DIN ROMANIA, DUPA DOSARUL REVOLUTIEI, AVAND 18.000 PARTI IMPLICATE. IN ACEA CAUZA AU FOST SCHIMBATI 4 JUDECATORI SI 8 AVOCATI;

– Scoaterea de pe Harta Google a „Tinutului Secuiesc”, hasurat cu rosu pe harta de navigatie;

– Salvarea si escortarea pana la Cabana Gentiana a celor 5 supravituitori ai avalansei ucigase din muntii Retezat, unde si-au pierdut viata „copiii de aur ai alpinismului romanesc”, Eric Gulachi si Dor Geta Popescu;

– Schimbarea si inlocuirea dupa sesizarile si apelurile mele a peste 1000 de steaguri tricolore, murdare, rupte, sfasiate si batjocorite in toata tara, dintre care amintim: Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, Ministerul Afacerilor Interne, sedii ale diverselor ambasade romanesti, etc;

– Demararea procesului pentru DESFIINTAREA UDMR, dosar nr: 15626/302/2019;

– Demararea procesului pentru SUSPENDAREA ACTIVITATII UDMR, dosar nr: 16391/302/2019;

– Participare la Ceremonia in cinstea eroilor de la Valea Uzului;

– Implicare in „Cazul Sorina”, unde am deschis doua procese finantate de mine, alaturi de familia Saramat pentru Suspendarea Adoptiei si Anularea Adoptiei;

– Am ajutat cu o finantare modesta la refacerea Casei Memoriale Avram Iancu din Sfantu Gheorghe;

– Anuntarea autoritatiilor competente, „APA POTABILA” DIN BUCURESTI, CU MIROS PUTERNIC DE CLOR (iarna anului 2018);

– Implicarea si sustinerea referendumului pentru „Familia Traditonala”;

– Restaurarea Crucii din Piata Unirii, sfintita de Papa Ioan Paula al II lea si Patriarhul Teoctist care era profanata (vopsita cu spraiul si scris LGBT);

– Mutarea sfintei cruci, care a salvat Bucurestiul de contruirea Mega Moscheii, grea de 2,5t, inapoi de unde a fost adusa in (muntii Buzaului – zona Crucea Manafului);

– Schimb de experienta cu „Trupele Paramilitare” ale veteranilor bulgari, la granita cu Turcia, pentru a opri valurile de refugiati care tranzitau ilegal tarile noastre, Bulgaria si Romania;

– Mutarea expozitiei Banscki, blasfemiatoare si ofensatoare la adresa poporului nostru din incinta Arcului de Triumf in alta locatie;

– Schimbarea drapelurilor murdare rupte si batjocorite de pe ansamblurile din Piata Natiunile Unite, Scarile Muzeului National, Centrul Vechi;

PROIECTE ACTUALE (in desfasurare):

– Refacerea Izvorului Mihai Eminescu din Parcul Cismigiu (Este secat si arata deplorabil);

– Refacerea Bulevardelor Elisabeta si Mihail Kogalniceanu, prin petitionarea autoritatiilor locale pana-si fac treaba (iluminat public, curatenie, inlaturarea grafiti, inlaturare si toaletare copaci uscati si plantare arbori noi, montare steag nou si iluminat statuie Rond Kogalniceanu, spalare tratuare, schimbare si montare mobilier urban);

– Inceperea seriei 36 a Scolii de Ghizi Montani Christian Adventure pe care o conduc de aproape 17 ani.

PROIECTE VIITOARE:

– Inceperea demersurilor pentru aducerea in stare de functionare a singurului submarin romanesc (Submarinul Delfinul – distrugator de submarine);

– Recuperarea sumei de 600 milioane dolari pe care o anumita tara o are catre Romania (Am dosarul!);

– Construirea unui MEGA SPITAL, pe locul unde nu se va mai construi MEGA MOSCHEEA;

– Montarea unei scari de acces in muntii Piatra Craiului, la Cerdacul Stanciului – zona turistica,intens circulata;

– Refacerea acoperisului unei scoli care a ars, unde sute de copii merg zilnic pe jos 9 km pentru a invata carte;

– Infiintarea ONG-ului Grup de Atitudine si Actiune Civica;

– Refacerea cladirii „Barac” corp 2 si 3, in care se afla documente si carti de mare valoare pentru poporul roman, aflate in Scheii Brasovului (Prima Scoala Romaneasca);

-Infiintarea unui partid in Ungaria, care sa reprezinte interesele romanilor + recuperarea mostenirii Gojdu, doresc reciprocitate (vezi obraznicia UDMR);

-Construirea unui site media de dezvaluiri gen WikiLeaks, care sa spuna lucrurilor pe nume, sa spuna cu subiect si predicat ADEVARUL;

Mai sunt si altele, dar pentru reusita operatiunii prefer sa le tin secrete.

Aceste proiecte se vor realiza cu ajutorul unora sau fara ajutorul lor, directia si drumul meu sunt clare si minic nu ma poate deturna de la scopul meu.

Am dovedit ca se poate si doresc ca institutiile abilitate, serviciile si alte cozi de topor, sa nu-mi mai bage bete in roate, pentru ca acesta tara le apartine si lor.

ATAT AM PUTUT EU SA FAC, SINGUR, CU AJUTORUL UNOR PRIETENI, IMAGINATI-VA CE AS PUTEA FACE INTR-O FUNCTIE PUBLICA!

CITEȘTE ȘI: 
Arafat: ”Eu aș impune niște reguli în casă: copiii să nu interacţioneze direct cu bunicii”
Fost șef SPP dezvăluie: “Începe o nouă Ordine Mondială, o nouă Dominație”

Marian Godină, revoltat după conferința șefilor Poliției Române: „Te întâlnești cu interlopii ca să negociezi pacea?”

Poliţistul Marian Godină a criticat aspru pe blogul său, modul în care șefii Poliției Române au explicat întâlnirea dintre responsabili din instituție și membrii ai clanului Duduianu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, cu întârziere.


În cadrul acesteia, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a spus că modul în care s-a acţionat înainte şi în timpul înmormântării lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost asumat, având ca scop prevenirea incidentelor violente în data de 9 august.


Primul a luat cuvântul domnul Despescu, persoană a cărei apariții publice mă duce mereu cu gândul că a avut curajul să dea în judecată ministerul pentru sporul de doctorat, doctorat despre care se spune că a fost plagiat. A vorbit mai nimic, despre grija față de nobilii cetățeni și a lor sănătate. Mi-era mie jenă să ascult.

Aaa… ca să nu uit, la un moment dat, secretarul de stat a făcut referire la niște mandate care au fost respinse de instanță.

Nu știu câți ați prins treaba aia, dar aia a sunat ca un fel de „noi am vrut să ne facem treaba, dar nu ne-a lăsat instanța”.

După fraza aia, mă aștept ca CSM să ia poziție pentru apărarea prestigiului magistraților și să-i explice domnului sus menționat că mandatele se dau în niște condiții și cu niște probe.

Un alt lucru pe care nu prea îl înțeleg e de ce nu se țin conferințe de presă în care cei mai tăioși jurnaliști să pună fel și fel de întrebări despre activitatea instituției. Nu de alta, dar e o instituție în slujba cetătenilor, cetățeni care, cei mai mulți dintre ei, contribuie lunar cu bani pentru buna functionare a statului”.


Discursul şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, comentat deasemenea:


A urmat șeful Poliției Române care i-a mulțumit domnului Despescu, numindu-l „ministru”, probabil din cauza emoțiilor sau poate că știe mai bine decât noi care e ierarhia de facto în minister. Ne-a explicat și domnul Vasilescu despre grija pe care o poartă cetățenilor și cum s-a acționat foarte bine pentru siguranța noastră. Din nou mi-a fost rușine.

Despre ce siguranță să vorbești când te întâlnești cu interlopii ca să negociezi pacea??? Dar mai ales mă irită cuvântul ăsta, interlop. Cum să zici de unii că sunt interlopi dacă ăia sunt liberi? Păi dacă știi că-s interlopi, că au clanuri, că fac infracțiuni, de ce sunt oamenii ăia liberi?

Și mai ales, de ce într-o țară lovită de pandemie, în care zeci de familii și-au îngropat morții fără să-i poată vedea, șefii Poliției se întâlnesc cu clanurile pentru a le îmbuna?”.

În final, Marian Godină concluzionează că imaginea Poliţiei este tot mai afectată: 


Imaginea Poliției e tot mai jos, iar mascații sunt văzuți ca bocitoarele de la priveghi. Păcat de oamenii de la talpa instituției, cei care duc greul și în capul cărora se sparg prostiile pe care le fac alții.


Da, a fost o situație specială, dar dacă nu știai să o rezolvi, te puteai cere acasă. Deși rezolvări erau multiple, fără circ, fără scandal și fără întâlniri nocturne. Sau am ajuns să ne rugăm de infractori să respecte legea?


Cică s-a mers pe prevenire. Serios? Dar cu omul care merge fără mască cu autobuzul mai face cineva prevenire? Cu miile de români amendați în pandemie, pe bună dreptate amendați, s-a întâlnit cineva să-i roage să respecte legea? Am așa o lehamite…

Și ca să închei într-o notă amuzantă, deși e de plâns și asta, am văzut că multi s-au revoltat că pe noile mașini de poliție nu mai e drapelul.

Este, mai mic dar este. Dar unul n-ați fi observat că pe capotă scrie POLIȚIA, nu AIȚILOP, așa cum ar fi trebuit.

Cine știe, poate vor fi re-rebrenduite. Alți bani, altă distracție”
, încheie Marian Godină.

sursa: mariangodiana.ro

CITEȘTE SI: Academia Română preocupată de consecinţele utilizării tehnologiei 5G asupra sănătăţii publice: “E necesară o analiză ştiinţifică responsabilă”

Condiții inumane la Spitalul Elias. Pacienții ținuți în izolare nu au acces la toaletă

O pacienta internată la Spitalul Elias din Capitală spune despre condițiile de spitalizare că sunt ca în Evul Mediu. Pacienta spune că a fost internată într-un salon fără să aibă acces la toaletă. Femeia mai spune că a fost obligată să folosească plosca și saci de gunoi pentru necesitățile fiziologice.


Pacienta nu era suspectă de coronavirus, internată fiind pentru o operație de hernie ombilicală, scrie fabricatinromania.info.


„Eu nu eram suspecta de COVID. Eu m-am dus pentru o reoperare de hernie ombilicala, fara legatura cu COVID.

Mi s-a spus sa vin pe 23 august, duminica la ora 11:00, si conform noilor reguli trebuie sa faca testul de COVID.

M-am dus, m-au bagat in acel salon, prima data am crezut ca e o gluma cand am intrebat asistenta pentru ca vazusem ca nu am toaleta.

A venit infirmiera si mi-a explicat ce trebuie sa fac. Mi-a zis ca trebuie sa urinez in pleosca si sa vars in pampers, sa il folosesc de mai multe ori.

Si daca vreau sa fac si cealalta treaba sa fac in sac, sa il leg, si cand vine cineva sa il ia o sa il ia. Am zis ca e ceva inuman, unde sunt igienele si mi-au spus ca astea sunt regulile.


Bineinteles la o ora si jumatate mi s-a zis sa sa ma mut din acel salon in alt salon cu o doamna.

Am refuzat categoric, am zis ca asa ceva nu accept.


Puteam sa vin cu testul covid facut la spital singura. Dupa ce am zis ca o sa sun la televiziune sa arat filmuletul, mi-au dat salon cu toaleta.

Existau saloane. Doctorul care trebuia sa ma opereze mi-a zis ca astea sunt regulile si ca eu fac tam-tam.


Dupa o ora a zis ca eu sunt aia care ii face -reclama. Au inceput sa se comporte foarte urat dupa ce au auzit ca am trimis filmuletul. Am iesit din spital ieri”, a declarat pacienta.

sursa: fabricatinromania.info

CITEȘTE ȘI:
Adrian Năstase: “Hai, să fiți liberi și fericiți și bogați sub dictatura iohannistă”
Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare

Elevii vor fi primiţi la şcoală, din 14 septembrie, doar cu declaraţie pe propria răspundere semnată de părinţi

Elevii și profesorii vor fi nevoiţi să poarte mască de protecţie, atât la ore, cât şi în pauze, reiese din ghidul publicat de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, se recomandă distanţare de minim 1 metru, iar părinţii ar putea completa o declaraţie pe propria răspundere, altfel elevii nu vor putea intra la ore.


Elevii care merg la şcoală din 14 septembrie vor fi primiţi la ore, doar dacă părinţii semnează o declaraţie pe proprie răspundere. În caz contrar, copiii nu vor intra în clase, după cum reiese din Ghidul cu normele sanitare publicat, marți seara, de Ministerul Sănătății. 


Potrivit documentului, “declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

În declarația pe proprie răspundere, părinții trebuie să declare că, în ultimele două săptămâni, copilul nu a avut semnele specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc), nu a fost diagnosticat cu COVID-19 şi nici nu a intrat în contact cu vreo persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

De asemenea, părinţii se angajează să nu aducă copilul la şcoală dacă acesta are simpomle menţionate anterior – febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc.

Totodată, după cum se arată în declarație, acolo apare menţionată și situația în care școala se va întrerupe și elevii vor reveni la cursuri.


Menționez că, în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul nu a avut nicio problemă de sănătate” sau “a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Anexez o copie a documentelor medicale corespunzătoare (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital)”.

De asemenea, în draftul Ordinului pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, mai apar şi recomandări pentru părinți, pentru limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii.


Cursurile vor începe la ore diferite, pentru a se evita aglomerările.

Elevii vor fi supravegheaţi atent de către profesori şi vor fi instruiţi să interacţioneze cât mai puţin între ei. Aceştia nu vor avea voie nici să se mute din bănci sau să schimbe sălile de clasă pe parcursul zilei.

Elevii și profesorii vor fi nevoiţi să poarte masca de protecţie, atât la ore, cât şi în pauze, reiese din ghidul publicat de Ministerul Sănătăţii.


În acest formular, părinții declară că în ultimele 14 zile:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

DESCARCĂ DECLARAȚIA AICI


În documentul publicat de Ministerul Sănătății se precizează că declarația se completează „cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul în declaraţii”. 

Doar că trimiterea este una greșită. Articolul 292 se referea la falsul în declarații în vechiul Cod penal, care nu mai este în vigoare de peste 6 ani. 

În Noul Cod Penal, articolul 292 se referă la cumpărarea de influență, iar falsul în declarații se găsește la articolul 326.


Există și o notă în subsol:

Nota: Declaratia condiționeaza primirea copilului in colectivitate la inceputul fiecarui ciclu de prezenta fizica in spatiul scolar si va fi prezentata la triajul epidemiologic la intarea in unitate.

sursa: antena3.ro

CITEȘTE ȘI: 
Prof. dr. Virgil Păunescu: “Vaccinul românesc anti-COVID este sabotat din toate părțile, dar mai ales de către cei aflați la guvernare. La câtă risipă s-a făcut, puteau să ne ajute și pe noi”
Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare

Adrian Năstase: „Hai, să fiți liberi și fericiți și bogați sub dictatura iohannistă”

Fostul premier și lider PSD, Adrian Năstase, susține că actualul Guvern și Klaus Iohannis au gestionat catastrofal această pandemie de coronavirus, în stil milițienesc, dar pentru toate gafele comise, au dat vina pe cei de la PSD.


Redăm integral textul publicat de fostul premier, pe blogul personal, adriannastase.ro:


„S-au făcut că nu e decît “o banală gripă”, ca să facă alegeri anticipate. De vină e PSD, evident.

N-au știut să gestioneze situația la început. Nu s-au organizat. N-au avut materiale. N-au avut teste. N-au avut măști. N-au avut combinezoane pentru medici. N-au avut medicamente. De vină e PSD, evident.

N-au știut ce să facă cu restul bolnavilor, alții decît cei de Covid. Lumea a suferit crunt. Și încă suferă. De vină e PSD, evident.

Au primit un milion de diasporezi înapoi acasă, fără nici un control, lăsîndu-i să zburde nestingherit prin țară, să îmbolnăvească în stînga și-n dreapta. De vină e PSD, evident.

Au trimis oamenii la “sparanghel” înghesuiți ca pe niște vite, neo-iobagii nemților. Nu conta că se îmbolnăvesc. Nu contau condițiile de muncă și de trai. De vină e PSD, evident.

Au făcut varză Suceava, acolo unde jupîn penal absolut este distinsul domn pesedist Flutur, care tocmai fusese premiat de distinsul domn Klaus și dat exemplu de bune practici medicale. De vină e PSD, evident.

Au pus țara economic pe butuci, neștiind ce să facă, nepricepîndu-se să gestioneze criza economică, împrumutîndu-se la niște dobînzi de cămătari, cele mai mari dobînzi din Uniunea Europeană, dobînzi de republică bananieră. De vină e PSD, evident.

Au făcut matrapazlîcuri cu măști, ajungîndu-se pe firul interesului fix pînă la amanta distinsului domn Orban. De vină e PSD, evident.

Au ajuns la contraperformanța de a avea vreun milion de concediați din cauză de Covid. De vină e PSD, evident.

Au gestionat prost starea de urgență, neștiind altceva decît să pună imnul la megafon, în cel mai dulce stil milițienesc cu putință. De vină e PSD, evident.


Au gestionat prost relaxarea, urlînd la lume ca niște căprari și dînd vina pe populație pentru toate nepriceperile lor. De vină e PSD, evident.


Au făcut varză sistemul de educație. Milioane de copii își văd viitorul în pericol din cauza nepriceperii de tip Anisie. Ministru mai varză ca Anisie nici în Uganda nu găsești. De vină e PSD, evident.

Au închis ziare, au pus pumnul în gură libertății de expresie, au manipulat și mințit și făcut propagandă. Au cumpărat presa cu 40 de milioane de euro. De vină e PSD, evident.


Au dat niște legi abject de proaste, pe care nici măcar fochistul de la mine de la Telega nu le-ar fi scris pe genunchi în asemenea hal. De vină e PSD evident.


Au făcut țara varză. De vină e PSD, evident.


Hai, să fiți liberi și fericiți și bogați sub dictatura iohannistă. De vină e PSD, evident.”, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.


CITEȘTE ȘI:
Masca în aer liber, obligatorie și în București: Centrul istoric, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR (Hotărârea CMSU)
Ion Cristoiu: “50% dintre români s-au prins c-au fost luaţi de proşti”. Denunţarea psihozei coronavirus.

Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare

AstraZeneca, producătorul vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de Oxford, a primit protecţie gurvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vor exista efecte secundare, informează mediafax.


În timp ce 25 de companii testează vaccinuri pe oameni şi se pregatesc să imunizeze milioane de persoane după ce vor dovedi că acesta va da randament, s-a pus întrebarea cine va plăti eventualele cereri de compensaţii în cazul în care vor apărea diverse efecte adverse.


Oficialii UE au declarat că răspunderea pentru produse a fost printre punctele controversate ale eforturilor europene de a asigura oferte de aprovizionare pentru potenţialele vaccinuri destinate COVID-19 de la Pfizer, Sanofi şi Johnson&Johnson.

AstraZeneca este al doilea cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie.

AstraZeneca intenţionează să furnizeze un număr de peste 2 miliarde de doze de vaccin, fără profit, într-un acord cu Statele Unite, Regatul Unit şi unele ţări europene.

„Acesta este o situaţie unică, în care noi, în calitate de companie, nu ne putem asuma riscul dacă…în patru ani vaccinul are efecte secundare.

În contractele aflate în derulare cerem o garanţie.

Pentru majoritatea ţărilor este acceptabil să îşi asume riscul, deoarece este în interesul lor naţional”.

Rudd Dobber, director executiv AstraZeneca pentru Reuters.

Este sigur vaccinul dezvoltat de Oxford?

Da, dar există reacții adverse.

Nu au existat reacții adverse periculoase în urma administrării vaccinului, cu toate acestea, aproximativ 17% au avut febră și mai mult de șase din 10 pacienți aveau dureri de cap, scrie bbc.com.

Cercetătorii au spus că acest lucru ar putea fi gestionat cu paracetamol.


„Mai este multă muncă de făcut înainte de a putea confirma dacă vaccinul nostru va ajuta la gestionarea pandemiei Covid-19, dar aceste rezultate timpurii sunt promițătoare.”

Prof. Sarah Gilbert, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie.


Care sunt următorii pași în proces?


Rezultatele de până acum sunt promițătoare, dar scopul lor principal este de a asigura vaccinul suficient de sigur pentru a da oamenilor.


Studiul nu poate demonstra dacă vaccinul poate preveni oamenii să se îmbolnăvească sau chiar să-și diminueze simptomele de Covid-19.


Peste 10.000 de persoane vor participa la următoarea etapă a încercărilor din Marea Britanie.


Cu toate acestea, studiul a fost extins și în alte țări, deoarece nivelurile de coronavirus sunt scăzute în Marea Britanie, ceea ce face dificil de știut dacă vaccinul este eficient.


Va avea loc un proces amplu la care au participat 30.000 de oameni în SUA, precum și 2.000 în Africa de Sud și 5.000 în Brazilia.

surse: mediafax.ro | bbc.com

CITEȘTE ȘI:
Masca în aer liber, obligatorie și în București: Centrul istoric, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR (Hotărârea CMSU)
ING le cere clienților să justifice de unde au banii, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără o notificare

Masca în aer liber, obligatorie și în București: Centrul istoric, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR (Hotărârea CMSU)

Masca de protecție a devenit obligatorie în aer liber și în București, în Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR, a decis astăzi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU).


Hotărârea în acest sens a fost adoptată, luni după-amiază (n. r. – 03.08.2020), de CMSU, la trei zile după ce aproape 20 de județe din țară luaseră decizia, deși aveau mult mai puține cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie.


De asemenea, s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Stancu-Ţipişcă a menţionat, pentru Agerpres, că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În altă ordine de idei, ea a anunţat că, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, şi CFR va face parte din CMSU.


„A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că şi ei contribuie (…) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID şi nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet”, a adăugat Stancu-Ţipişcă.


Instituția Prefectului – Municipiul București anunță că, astăzi, 03.08.2020, ora 16.00, s-a desfășurat şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În temeiul prevederilor art. 23 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/15.04.2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată prin Legea nr. 15 din 28.02.2005, cu completările şi modificările ulterioare şi ale art. 10 din H.G. nr. 1491/09.09.2004 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă,


Având în vedere:

– Hotărârea de Guvern nr. 588/2020 pentru modificarea și completarea anexelor 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

– Hotărârea nr. 38/2020 a C.N.S.U.,

– Adresa Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București cu număr de înregistrare în Instituția Prefectului – Municipiul București 16838/03.08.2020,

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în unanimitate următoarele măsuri:

  • Participarea CFR Călători SA în calitate de membru cu drepturi depline in cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.
  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție potrivit normelor legale în vigoare, în perimetrul pietonal din Centrul Vechi delimitat de următoarele artere de circulație: Splaiul Independenței – Calea Victoriei –Strada Doamnei– Bulevardul I.C.Brătianu.
  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, potrivit normelor legale în vigoare, în piețe, târguri și expoziții pe întreaga durată a programului de funcționare a acestora.
  • S-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, potrivit normelor legale în vigoare, în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun (stații STB, stații și peroane CFR, autogări).
  • Totodată, pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber se instituie obligația de a pune la dispoziția participanților măști de protecție și obligația participanților de a purta masca de protecție, potrivit normelor legale în vigoare, pe toată durata de desfășurare a acestora, de la accesul și până la ieșirea din zonă.


Măsurile adoptate prin Hotărărea nr. 13/2020 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, intră în vigoare de la data aducerii la cunoștința publicului prin orice mijloc.

CITEȘTE ȘI: 
Țările din UE care încalcă libertatea presei și egalitatea în drepturi ar putea fi sancționate financiar
Banca Mondială şi FMI demascate: Ajutorul împotriva COVID19 condiţionat de impunerea restricţiilor “lockdown” şi a stărilor de urgenţă

Carantină obligatorie 14 zile la întoarcerea din țări considerate „Zona galbenă”. Lista actualizată cu ţările vizate

Institutul Național pentru Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din „zona galbenă”. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Măsura intră în vigoare de luni, 3 august.


În lista care intră în vigoare de luni, 3 august, sunt mai puține state (41) decât în cea valabilă până acum, care avea 44 de state. 


Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară. 

Conform documentului INSP, tarile incluse in „Zona galbena” sunt urmatoarele:

1.  Africa de Sud
2.  Arabia Saudita
3.  Argentina
4.  Armenia
5.  Bahamas
6.  Bahrain
7.  Bolivia
8.  Columbia
9.  Costa Rica
10. El Salvador
11. Eswatini
12. Guineea Ecuatoriala
13. Honduras
14. Insulele Turks si Caicos
15. Insulele Virgine ale Statelor Unite
16. Irak
17. Israel
18. Kazahstan
19. Kârgâzstan
20. Kosovo
21. Kuweit
22. Luxemburg


23. Macedonia de Nord
24. Maldive
25. Moldova
26. Muntenegru
27. Oman
28. Palestina
29. Panama
30. Peru
31. Puerto Rico
32. Qatar
33. Republica Dominicană
34. Singapore
35. Sint Maarten
36. Statele Unite ale Americii


37. Surinam
38. Bosnia şi Herţegovina
39. Brazilia
40. Chile
41. Capul Verde

Carantina persoanelor se instituie la domiciliu, la o locaţie declarată de către persoana vizată într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Se recomandă carantinarea tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă.


Restul statelor, care nu apar în lista „galbenă”, vor fi considerate a fi în „zona verde” şi prin urmare, nu se vor impune restricţii la intrare în România pentru cei care sosesc din aceste ţări.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Firea răstoarnă cifrele Guvernului: “Am realizat aproape 2.000 de teste, din care 3 teste au fost pozitive”

Masca devine obligatorie și în aer liber, în Argeș. Decizia autorităților intră în vigoare pe 30 iulie 2020

În Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.


În ultimele două săptămâni, în județul Argeș, numărul de îmbolnăviri de COVID-19 s-a dublat.


În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de joi dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție fac copiii sub 5 ani. 

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.


Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a spus, la finalul ședinței, că o altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22:00 în timpul săptămânii, și până la ora 23:00 în weekend.


Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai declarat prefectul județului Argeș.

Săptămâna trecută, în Argeș au fost luate și alte restricții precum târgurile și piscinele publice au fost închise, iar programul teraselor a fost redus.

CITEȘTE ȘI: ING le cere clienților să justifice de unde au banii, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără o notificare