IPS Teodosie către premierul Orban, într-o scrisoare deschisă: “De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați”

IPS Teodosie a transmis Guvernului și premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă, în contextul în care Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii CJSU care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Fără a exagera, dar acesta este poate cel mai puternic text, al unui ierarh, din istoria BOR, adresat autorităților române. 

Publicăm mai jos, integral, scrisoarea deschisă a IPS Teodosie către Ludovic Orban:

SCRISOARE DESCHISĂ

„Domnule Prim-Ministru,

Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când polițiștii și jandarmii au brutalizat și amendat credincioșii prezenți la slujbă, ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Este inadmisibil ca articolul 29 din Constituția României, alineatul (1) și alineatul (5), să fie încălcate cu atâta naturalețe de către autoritățile locale pe care le coordonați prin miniștrii de resort. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite. Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar)  și de dragul măsurilor exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toți oamenii de bună-credință din această țară și am respectat măsurile sanitare luate inițial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o țară europeană care se vrea a fi democrată și nu aflată sub dictatură și teroare.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tőkés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor care cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.

Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră,

† TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului”

Scrisoarea IPS TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, adresată guvernului si lui Ludovic Orban.

Tot astazi (nr. – miercuri), poliția a amendat 39 de persoane care participau la o slujbă la o biserică din municipiul Constanţa, fără a purta mască de protecţie sau a respecta regulile de distanţare fizică, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI: 
Dr. Andreas Noack arestat în timp ce transmitea LIVE pe youtube, din casa lui
Fostul vicepreședinte Pfizer: „Nu este nevoie de vaccin. Pandemia s-a încheiat”

Se cere interzicerea intrării pe teritoriul României lui George Soros şi o anchetă privind entităţile finanţate de miliardarul american

Partidul Ecologist Român solicită interzicerea intrării miliardarului american George Soros în România, precum şi anchetarea tuturor entităţilor care au beneficiat de finanţare din partea acestuia

Partidul Ecologist Român îl acuză pe George Soros de influenţarea ilegală a deciziilor politice şi de implicarea acestuia în afacerea Roşia Montana. 

„De foarte mulți ani George Soros este un personaj odios, urât în țara în care s-a născut, Ungaria, acolo unde indezirabil și acuzat public de Viktor Orban pentru implicarea în influențarea alegerilor. Evreu de origine, George Soros este indezirabil și în Israel, țara strămoșilor săi. Președintele american Donald Trump a prezentat numeroase dovezi ale modului în care George Soros a finanțat acțiuni de sprijinire a unor politicieni, de ordinul zecilor de milioane de dolari SUA, sume care nu erau considerate ca fiind cheltuieli electorale, fiind derulate prin vasta rețea de ONG-uri pe care le controlează.

Cele mai multe organizații neguvernamentale implicate în blocarea proiectul de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană au beneficiat de fonduri substanțiale de la Fundația pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), unele fiind finanțate aproape în exclusivitate de această fundație. În același timp, printr-o firmă de-a sa, George Soros a cumpărat un pachet de acțiuni de la societatea care deținea licența de exploatare. A vândut pachetul de acțiuni și, după ce protestele prelungite au produs o scădere semnificativă a valorii acțiunilor, a răscumpărat pachetul de acțiuni.

Exploatarea auriferă pe bază de cianuri de la Roșia Montană ridică două probleme deosebit de grave. Pe de o parte, este vorba de potențiala deteriorare ireversibilă a mediului înconjurător – aer, apă sol, adică de o exploatare irațională a resurselor minerale, iar pe de altă parte, de favorizarea pentru exploatarea resurselor minerale ale României exclusiv de către entități externe, fără nici un beneficiu pentru români cărora le rămân doar costurile și pagubele.”

Comunicat semnat de Dănuţ Pop, preşedintele PER, citat de adevarul.ro

Partidul Ecologist Român consideră că acțiunile lui George Soros în România îl includ în categoria persoanelor indezirabile pe teritoriul țării noastre

Partidul Ecologist Român cere public autorităților statului român ca, în condițiile legii, să dispună efectuarea demersurilor necesare pentru interzicerea intrării pe teritoriul României lui George Soros şi totodată declanșarea unei anchete amănunțite cu privire la activitățile finanțate direct sau indirect, prin entități controlate, de către George Soros, pe teritoriul României, în ultimii 15 ani.

CITEȘTE ȘI: Agenda ONU pe 2021 – 2030 dezvăluită de un rabin

Emil Boc: „Primul autobuz fără șofer din România va circula pe străzile Clujului din primăvară”

Primarul Emil Boc este de părere că  inteligenţa artificială nu va putea fi eliminată din viaţa noastră și a promis că din primăvara anului viitor pe străzile Clujului vom putea vedea primul autobuz fără șofer.

Edilul mai spune că administraţia locală suţine, pe lângă mijlocele de transport electrice şi pe cele cu hidrogen. 

Proiectul-pilot de implementare a autobuzelor autonome în oraș a fost anunțat de oficialii primăriei anul trecut. Aceștia au precizat că autobuzele fără șofer ar uma să fie prezente pe străzile din centrul Clujului în maximum doi ani.

În primăvară vom avea un prim proiect pilot, cu privire la utilizarea autobuzelor autonome, pe nişte trasee bine precizate, cu condiţii de maximă siguranţă. Trebuie să fie foarte clar, inteligenţa artificială nu va putea fi eliminată din viaţa noastră.

Şi noi ne gândim că, efectuarea unor operaţiuni repetitive, introducerea aceloraşi date, în fiecare zi, la aceaşi oră, acelea pot fi preluate de mecanisme de inteligenţă artificială.“

Emil Boc, citat de Ziua de Cluj

Autobuzele vor fi de capacitate mică (10-12 locuri), și vor fi folosite pentru zona centrală unde nu ajung alte mijloace de transport

Acestea ar uma să fie testate timp de un an în cadrul proiectului-pilot, care apoi ar putea fi extins, cu finanțare europeană, și în alte zone ale orașului. Un vehicul autonom de genul acesta costă între 250.000 şi 350.000 de euro. 

Cluj-Napoca va fi astfel primul oraș din România care va avea autobuze autonome, după modelul deja existent în marile orașe europene precum Paris, Lyon sau Viena.

CITEȘTE ȘI:
Bătrână ridicată de polițiști din sicriu, după ce medicul de familie nu a eliberat certificatul de deces
Agenda ONU pe 2021 – 2030 dezvăluită de un rabin

Dr. Andreas Noack arestat în timp ce transmitea LIVE pe youtube, din casa lui

Cunoscutul medic german Dr. Andreas Noack, a fost arestat în casa lui, chiar în timpul unei transmisii LIVE. Doctorul Andreas Noack este cunoscut și pentru faptul că a oferit asistență medicală protestatarilor în timpul protestelor anti-lockdown, care au avut loc in Germania.

Se presupune că doctorul Andreas Noack ar fi investigat pentru că nu a respectat legile germane de „lockdown” împotriva COVID-19, dar unii speculează că ar putea fi mai mult.

În timpul transmisiei live, se poate auzi poliția cum lovește în ușă în locația în care Noack transmitea live pe yotube.

Este poliția”, a spus un bărbat în afara cadrului camerei. Apoi, poliția a intrat în casă, forțându-l pe Noack la pământ, înainte de a opri fluxul său live.

Arestarea a avut loc după ce Parlamentul german a adoptat „Legea privind protecția infecțiilor”

Modul arestării sale prezintă câteva scene extrem de tulburătoare. El a părut prea șocat pentru a răspunde în timp ce poliția a continuat să țipe la el până s-a întins pe jos.

Arestarea doctorului Andreas Noack a avut loc după adoptarea „Legii privind protecția infecțiilor”, care a fost puternic protestată de secțiuni vaste, ale populației germane.

Neoficial, medicul arestat ar fi oferit asistență medicală protestatarilor anti-lockdown si era investigat pentru ca era non-compliant cu legile guvernului German, de combatere si prevenire…

newsbreak.com

CITEȘTE ȘI: Raport oficial german “scăpat”: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală

Revin amenzile: 1.132 de cetățeni au fost amendați într-o singură noapte, că nu au respectat carantina. Amenzi de 300.000 de lei

Poliția Română a anunțat marți aplicarea a peste o mie de amenzi în valoare de aproape 300 de mii de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe timp de noapte în contextul pandemiei.

În noaptea de luni spre marți, polițiștii alături de jandarmi, din grijă pentru cetățeni, au organizat filtre în trafic și au verificat motivele acestora de deplasare.

Așa cum reiese din comunicatul Poliției Române, au fost amendati 1.132 de cetățeni: 

“Noaptea trecută, în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiștii din întreaga țară au acționat, alături de jandarmi și polițiști locali, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii și polițiștii locali au depistat 1.132 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 301.000 de lei.

Din totalul acestora, 1.132 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație, în valoare de 272.000 lei.

Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepții motivate de:

CITEȘTE ȘI: – „A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă ca noaptea să nu se circule. Eu nu am găsit studiul acela” – Prof. Dr. Vasile Astărăstoae

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura”, scrie în Comunicatul Poliției Române

CITEȘTE ȘI: – Doamna avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă, scandal fără mască într-o piață din Iași: „Masca nu ajută la nimic”. În aceeași zi anulează o conferinţă de presă

Doamna avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă, scandal fără mască într-o piață din Iași: „Masca nu ajută la nimic”. În aceeași zi anulează o conferinţă de presă

Cunoscuta avocată Diana Iovanovici-Șoșoacă a ajuns din nou în centrul atenţiei, după ce în cursul zilei de duminică, a intrat într-o piaţă din Iaşi pentru a contesta noile măsuri restrictive al Guvernului, implicit închiderea pieţelor şi forţarea oamenilor de a apela la supermarket-uri.

Candidata pentru postul de senator de Iaşi, din partea partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile din 6 decembrie, Diana Şoşoacă s-a arătat revoltată de decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de a închide pieţele.

Nu trebuie să permiteți să vi se închidă hala pentru că românul e prea obedient. E dreptul vostru să munciți, în condițiile în care hypermarketurile nu se închid, sunteți tot magazine și voi.„, a argumentat cu logică și dreptate, Diana Şoşoacă.

Avocata a ameninţat că va ataca în instanţă hotărârile Cabinetului Orban care ar intra în vigoare de luni, 9 noiembrie (n. r – astăzi).

Am vorbit cu avocații mei și vom da în judecată aceste măsuri. Păi ce facem? Îmbogățim hypermarketurile și românii noștri sărăcesc?

Aceasta a intrat în conflict şi cu poliţia locală, după ce i s-a atras atenţia că nu poartă mască, scrie antena3.ro.

Nu aveți nicio bază legală pentru nimic. Nu există nicio cercetare științifică care să vă ateste că masca aia vă protejează.

Am 22 de cercetări științifice de la Oxford și Harvard care spun că nu folosește la nimic masca„.

Avocata a avut o zi de duminică destul de agitată

În timp ce majoritatea românilor se pregătea (probabil ilegal în contextul actual, prin adunarea rudelor și a familiei în jurul mesei, în spațiu închis și fără masca, nu?), să sărbătorească Duminica a 24-a după Rusalii (Învierea fiicei lui Iair); +) Soborul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri, Diana Şoşoacă a ajuns și la spitalul din Iaşi, unde ministrul sănătății Nelu Tătaru, urma să țină o conferință de presă.

LIVE Piața Alexandru cel Bun din Iași

In aceeaşi zi, Diana Şoşoacă a reușit să anuleze conferința de presă a ministrului sănătății Nelu Tătaru, aflat în vizită de lucru la spitalul covid din Iași. Conferința s-a anulat, iar ministrul a plecat păzit de jandarmi, în încercarea de a evita prezența și întrebările pertinente și evident deranjante, ale doamnei avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă.


LIVE spital din Iaşi, conferința de presă a ministrului sănătății Nelu Tătaru

Într-o postare ulterioară pe facebook, distribuită de peste 3.200 de persoane până la ora scrierii articolului, doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă scrie:

„PROTESTUL NOSTRU A AVUT SUCCES! ORBAN A DISPUS CA PIETELE SA RĂMÂNĂ DESCHISE! SALVAM PRODUCĂTORII ROMANI! CUMPĂRAȚI DIN PIETE! BOICOTATI HYPERMARCHETURILE! SALVATI PRODUCĂTORII ROMANI!”

FELICITĂRI ȘI MULȚUMIM!!!

CITEȘTE ȘI:
„A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă ca noaptea să nu se circule. Eu nu am găsit studiul acela” – Prof. Dr. Vasile Astărăstoae
Ion Cristoiu: „50% dintre români s-au prins c-au fost luaţi de proşti”. Denunţarea psihozei coronavirus.

Europa se închide bucată cu bucată. Lista țărilor care intră în “LOCK DOWN”

Europa se închide bucată cu bucată. Multe din țările europene introduc noi restricții dure, invocând încercarea de a opri raspandirea coronavirusului.

Astfel, Grecia intra de sambata in carantina totala, ia regulile vor fi valabile timp de trei saptamani. Cetatenii nu mai pot iesi din casa fara a trimite sms autoritatilor elene. 
Raman insa deschise gradinitele, scolile si magazinele pentru nevoi esentiale.

Anglia a intrat in carantina pe o perioada de o luna. In acest timp, localurile nu mai pot primi clienti, ci doar sa faca livrari. 
Elevii si studentii vor merge in continuare la cursuri.

Franta anunta aceleasi masuri ca si Anglia, valabile pana cel putin pana la 1 decembrie. Spre deosebire de carantina din primavara, acum scolile au ramas deschise.

In Ungaria se inchid barurile si cluburile de noapte si va impune o interdictie de circulatie pe timpul noptii, pentru a limita raspandirea coronavirusului.

Irlanda a fost prima tara europeana care a intrat in carantina pentru a doua oara de la inceputul pandemiei. Masurile au intrat in vigoare pe 22 octombrie si sunt valabile pana la inceputul lunii decembrie.

Tara Galilor a intrat in carantina pentru 14 zile. Cursurile au continuat insa in scolile primare si anumite clase de gimnaziu.

In Italia sunt patru regiuni in zona rosie in care nu se intra si nu se iese fara motive bine intemeiate. Totodata, localurile, magazinele considerate ne-esentiale si scolile se vor inchide, iar deplasarile vor fi restrictionate la strictul necesar.

In Germania s-au inchis barurile, restaurantele, piscinele si institutiile culturale, iar competitiile sportive profesioniste se desfasoara fara spectatori.

In Portugalia, un procent de 70% din populatie trebuie sa ramana la domiciliu si sa nu iasa decat pentru motive esentiale precum mersul la serviciu sau la scoala, urmand ca de luni sa intre in vigoare starea de urgenta sanitara.

Belgia este in carantina partiala. Toate magazinele neesentiale, saloanele de infrumusetare, restaurantele, inclusiv cele din hoteluri si-au suspendat activitatea.

In unele state a fost aplicata carantina de noapte. 

Restrictii de circulatie sunt in vigoare in Spania, Cehia si Austria, in intervale orare care pot incepe de la ora 20.00 pana la 5 – 6 dimineata.

sursa: fabricatinromania.info

CITEȘTE ȘI:
Germania testează venitul de bază universal…

Cine este Cătălin-Ioan Berenghi, candidatul independent la Primăria Generală a Capitalei?

Poziția 18 pe buletinul de vot din 27.09.2020, Candidatul independent la Primăria Generală a Bucureștiului, Cătălin-Ioan Berenghi, un patriot ale cărui acțiuni susținute de-a lungul timpului, vorbesc pur și simplu de la sine, prezintă într-un “mini-cv” publicat pe facebook, proiectele desfășurate până acum, precum și o parte din cele viitoare. 


CINE SUNT EU, CATALIN-IOAN BERENGHI?
MINI CV: 

– Fost luptător in Legiunea Straină, 5 ani;
– Genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil);
– Sniper;
– Numeroase stagii de pregatire Coloana Oficiala – Sofer VIP;
– Alpinist si schior;
– Ghid montan;
– Instructor prim ajutor;
– Instructor Scoală de ghizi montani (17 ani);
– Instructor cursuri supravietuire;
– Bucătar;
– Numeroase misiuni de paza si protectie in zone de conflict / razboi Iraq, Afganistan, etc (cu si in afara Legiunii Straine);
– Numeroase cursuri de pregatire si specializare militara (cu si in afara Legiunii Straine)
– Am participat la 4 razboaie;
– Fost candidat independent la PMB alegeri locale 2016, am iesit pe locul 6/12, (39.000 voturi), declarat cel mai eficient candidat, am cheltuit 1200 ron pentru 39000 voturi;
– Incercare de a candida pentru functia de Presedinte al Romaniei in noiembrie 2019, am reusit sa strang 194.800 semnaturi, neatingand pragul electoral impus, de 200.000 semnaturi.

Activist civic cu numeroase proteste:

● „Protestul cu Flori”, plantate in bulevard
● „Protest Bio” (gradina de zarzavat pe trotuarul Bulevardului Mihail Kogalniceanu );
● ” Borduriada Roz” ;
● „Protest ANTI MEGA-MOSCHEE”;
● „Protestul CRESTINII NU VOR MEGA MOSCHEE” (500 de cruci amplasate in tot Bucurestiul);

Este un personaj de temut, pentru că nu este controlabil, manevrabil, nu face parte din nicio structura sau niciun serviciu al statului, armată sau organizatie obscură.

Este inventiv, spontan si are curajul sa se ia la trantă cu politicienii corupti care nu respectă legea.

Un astfel de om nu trebuie sa ajungă la pupitrul de comandă (” la butoane”), deoarece este incomod si poate da peste cap tot sistemul corupt si bolnav.

Este un PATRIOT, iar actiunile sale dovedesc clar si incontestabil dragostea lui fata de neam si ţara.

DIVERSE ACTIUNI:

– In urma unui razboi care a durat 9 ani, cu 428 sesizari telefonice si sute de sesizări scrise, este cel care a aliniat pe bulevardul Mihail Kogalniceanu, 17 masini ale S.C. APANOVA, a obtinut despăgubiri de cateva sute de mii de euro de la aceeasi societate.

– Remontarea dupa o luptă in echipă,de aproape 4 ani, a bazoreliefului ” BUDAPESTA ” pe Arcul de Triumf, după 66 de ani de cand acesta a fost distrus de grupurile bolsevice;

– Sprijinirea si implicarea in accesarea unui fond de catre Biserica Sfantul Nicolae, de 200 000 ron, pentru refacerea cladirii „Barac” in care se afla documente si carti de mare valoare pentru poporul roman, aflate in Scheii Brasovului (Prima Scoala Romaneasca);

– Inceperea demersurilor si blocarea „PARTIALA” a construirii Mega Moschei , urmata de contestarea HG 372/2015 prin care statul Roman, cedează cu titlu gratuit, Cultului Musulman, un teren in valoare de 14 milioane de euro;

– Codex Aureus, inceperea demersurilor si anunţarea organelor competente, ale statului Roman, cât si Bisericia Ortodoxa – Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, de frauda si hoţia care urma sa se intample, prin care Romania urma să piardă faimosul Codex Aureus cu care Nicolae Ceausescu a garantat (neoficial) imprumutul de 10 miliarde de dolari al Romaniei in 1986 la FMI;

– In urma demersurilor si a piesei de teatru ” Mickey Mouse”, jucată la Guvernul României, am reusit sa transformam partial, dintr-un depozit de tip comunist „Colhoz”, Registratura Generală a Guvernului, intr un loc civilizat. (Nu arată asa cum am vrea noi, dar si in 2016 trebuie sa avem activitate);

– Igienizarea si curaţarea de gunoi a peluzei din faţa Guvernul României;

– Semnalarea si transmiterea, prin diverse surse si canale, pana la aducerea intr-o faza aproape functională, a barierei din faţa sediului general al SRI;

– Tragerea unui ” Semnal de alarmă” in mediul virtual referitor la vânatul abuziv. Demersul a starnit, un val de controverse atât in România cat şi in afara ţării;

– Incercarea de a reprezenta ” Societatea Civilă” in urma apelului facut de preşedintele României ( Manipulare si inşelare a poporului);

– Participarea la Tabăra arheologica din Muntii Buzăului (Periegheza detectiva);

– Castigarea procesului impotriva Guvernului Romaniei, ANULAREA CONSTRUIRII CELEI MAI MARI MOSCHEI (10.000 locuri) DIN SUD ESTUL EUROPEI SI A SCOLII DE INVATATURA ISLAMICA (8000 locuri). PROCESUL A DEVENIT AL 2 LEA CEL MAI MARE DOSAR DIN ROMANIA, DUPA DOSARUL REVOLUTIEI, AVAND 18.000 PARTI IMPLICATE. IN ACEA CAUZA AU FOST SCHIMBATI 4 JUDECATORI SI 8 AVOCATI;

– Scoaterea de pe Harta Google a „Tinutului Secuiesc”, hasurat cu rosu pe harta de navigatie;

– Salvarea si escortarea pana la Cabana Gentiana a celor 5 supravituitori ai avalansei ucigase din muntii Retezat, unde si-au pierdut viata „copiii de aur ai alpinismului romanesc”, Eric Gulachi si Dor Geta Popescu;

– Schimbarea si inlocuirea dupa sesizarile si apelurile mele a peste 1000 de steaguri tricolore, murdare, rupte, sfasiate si batjocorite in toata tara, dintre care amintim: Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, Ministerul Afacerilor Interne, sedii ale diverselor ambasade romanesti, etc;

– Demararea procesului pentru DESFIINTAREA UDMR, dosar nr: 15626/302/2019;

– Demararea procesului pentru SUSPENDAREA ACTIVITATII UDMR, dosar nr: 16391/302/2019;

– Participare la Ceremonia in cinstea eroilor de la Valea Uzului;

– Implicare in „Cazul Sorina”, unde am deschis doua procese finantate de mine, alaturi de familia Saramat pentru Suspendarea Adoptiei si Anularea Adoptiei;

– Am ajutat cu o finantare modesta la refacerea Casei Memoriale Avram Iancu din Sfantu Gheorghe;

– Anuntarea autoritatiilor competente, „APA POTABILA” DIN BUCURESTI, CU MIROS PUTERNIC DE CLOR (iarna anului 2018);

– Implicarea si sustinerea referendumului pentru „Familia Traditonala”;

– Restaurarea Crucii din Piata Unirii, sfintita de Papa Ioan Paula al II lea si Patriarhul Teoctist care era profanata (vopsita cu spraiul si scris LGBT);

– Mutarea sfintei cruci, care a salvat Bucurestiul de contruirea Mega Moscheii, grea de 2,5t, inapoi de unde a fost adusa in (muntii Buzaului – zona Crucea Manafului);

– Schimb de experienta cu „Trupele Paramilitare” ale veteranilor bulgari, la granita cu Turcia, pentru a opri valurile de refugiati care tranzitau ilegal tarile noastre, Bulgaria si Romania;

– Mutarea expozitiei Banscki, blasfemiatoare si ofensatoare la adresa poporului nostru din incinta Arcului de Triumf in alta locatie;

– Schimbarea drapelurilor murdare rupte si batjocorite de pe ansamblurile din Piata Natiunile Unite, Scarile Muzeului National, Centrul Vechi;

PROIECTE ACTUALE (in desfasurare):

– Refacerea Izvorului Mihai Eminescu din Parcul Cismigiu (Este secat si arata deplorabil);

– Refacerea Bulevardelor Elisabeta si Mihail Kogalniceanu, prin petitionarea autoritatiilor locale pana-si fac treaba (iluminat public, curatenie, inlaturarea grafiti, inlaturare si toaletare copaci uscati si plantare arbori noi, montare steag nou si iluminat statuie Rond Kogalniceanu, spalare tratuare, schimbare si montare mobilier urban);

– Inceperea seriei 36 a Scolii de Ghizi Montani Christian Adventure pe care o conduc de aproape 17 ani.

PROIECTE VIITOARE:

– Inceperea demersurilor pentru aducerea in stare de functionare a singurului submarin romanesc (Submarinul Delfinul – distrugator de submarine);

– Recuperarea sumei de 600 milioane dolari pe care o anumita tara o are catre Romania (Am dosarul!);

– Construirea unui MEGA SPITAL, pe locul unde nu se va mai construi MEGA MOSCHEEA;

– Montarea unei scari de acces in muntii Piatra Craiului, la Cerdacul Stanciului – zona turistica,intens circulata;

– Refacerea acoperisului unei scoli care a ars, unde sute de copii merg zilnic pe jos 9 km pentru a invata carte;

– Infiintarea ONG-ului Grup de Atitudine si Actiune Civica;

– Refacerea cladirii „Barac” corp 2 si 3, in care se afla documente si carti de mare valoare pentru poporul roman, aflate in Scheii Brasovului (Prima Scoala Romaneasca);

-Infiintarea unui partid in Ungaria, care sa reprezinte interesele romanilor + recuperarea mostenirii Gojdu, doresc reciprocitate (vezi obraznicia UDMR);

-Construirea unui site media de dezvaluiri gen WikiLeaks, care sa spuna lucrurilor pe nume, sa spuna cu subiect si predicat ADEVARUL;

Mai sunt si altele, dar pentru reusita operatiunii prefer sa le tin secrete.

Aceste proiecte se vor realiza cu ajutorul unora sau fara ajutorul lor, directia si drumul meu sunt clare si minic nu ma poate deturna de la scopul meu.

Am dovedit ca se poate si doresc ca institutiile abilitate, serviciile si alte cozi de topor, sa nu-mi mai bage bete in roate, pentru ca acesta tara le apartine si lor.

ATAT AM PUTUT EU SA FAC, SINGUR, CU AJUTORUL UNOR PRIETENI, IMAGINATI-VA CE AS PUTEA FACE INTR-O FUNCTIE PUBLICA!

CITEȘTE ȘI: 
Arafat: ”Eu aș impune niște reguli în casă: copiii să nu interacţioneze direct cu bunicii”
Fost șef SPP dezvăluie: “Începe o nouă Ordine Mondială, o nouă Dominație”

Arafat: ”Eu aș impune niște reguli în casă: copiii să nu interacţioneze direct cu bunicii”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, vineri seara, că în contextul redeschiderii şcolilor nu există un pericol real pentru copii, ci riscul este ca aceştia să transmită virusul atunci când ajung acasă. 


Secretarul de stat a recomandat ca, pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, copiii să nu interacţioneze direct cu bunicii, acasă. 


Eu aş impune şi nişte reguli în casă, mai ales dacă sunt persoane în vârstă, bunici, etc. Aş pune nişte reguli în casă pentru următoarele luni, chiar dacă nu sunt reguli oficiale. 

Sunt recomandări, familiile poate că le adoptă sau nu, regula este ca și copilul să nu interacţioneze direct cu bunicii. Nu va fi uşor, dar e o regulă care trebuie să fie.

(…) 

Deși la recomandări sunt primii, live pe toate posturile TV, dacă se poate pe toate în același timp, atunci când vine vorba cu adevărat de combaterea acestei boli, doar prin simpla punere la dispoziție a unor echipamente de protecție, gestionarii acestei pandemii, pur și simplu nu sunt capabili. Nu pot asigura protecția nici a profesorilor și nici a copiilor (să nu mai vorbim de restul populației), nu pot asigura distribuirea măștilor, a dezinfectanților și a mănușilor, limitând astfel, riscul răspândirii bolii.

Nu de alta, dar atunci când se organizeză un eveniment de genul „Anul Școlar 2020 – 2021„, cu mai mult de 4, 6, sau 8 persoane (sau câte persoane au voie maxim într-o sala de curs, conform legii în vigoare), trebuie să asiguri și niște măsuri de protecție. Altfel, dacă nu ești interlop, îți iei amendă.


(…) 

Pericolul real asupra copiilor este minimal, pentru că boala asta se întâmplă să nu aibă un impact grav asupra copiilor şi până acum acestea sunt datele, nu se schimbă. Este un procent infim de cazuri în lume în care copiii au fost afectaţi mai serios, în rest nu. 


La acest moment noi nu vorbim de un pericol asupra copiilor. 

Pericolul este când se întorc acasă şi să ajungă să transmită virusul către bunici”, şeful DSU, Raed Arafat, la postul Digi 24, citat de Agerpres.

Arafat a subliniat că în contextul unor cazuri de infectare, unele şcoli ar putea fi închise pentru perioade scurte de timp.

Totodata, într-o Românie educată și precaută, zeci de mii de profesori cu vârste de peste 60 de ani vor să se retragă din învățământ, din cauză că guvernul nu le asigură acestora protecția, fiind nevoiți să-și cumpere singuri măști, mănuși și dezinfectanți.

Cu atât mai mult cu cât nu le-au fost mărite salariile.

Știm deja că persoanele care au peste 60 de ani și au diferite comorbidități, pentru aceștia, orice gripă poate fi chiar fatală. 

 

CITEȘTE ȘI: 
Marian Godină, revoltat după conferința șefilor Poliției Române: „Te întâlnești cu interlopii ca să negociezi pacea?”
Raport oficial german “scăpat”: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală

Academia Română preocupată de consecinţele utilizării tehnologiei 5G asupra sănătăţii publice: „E necesară o analiză ştiinţifică responsabilă”

Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice şi consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategiei de implementare a reţelei 5G la nivel naţional.

„Atragem atenţia că expunerea populaţiei la radiaţia de radiofrecvenţe de mare putere în Europa şi, implicit, în ţara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea ştiinţifică la nivel mondial.

Astfel, oamenii de ştiinţă avertizează că viitoarele staţii 5G vor genera câmpuri electromagnetice de circa 100 de ori mai puternice decât cele ale generaţiilor deja în funcţiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiaţii milimetrice de înaltă frecvenţă (30-300 GHz), cu imens potenţial de risc, pe termen mediu, asupra vieţii.


În mod concret, radiaţiile milimetrice se absorb la nivelul pielii, în profunzime de circa 1-2 mm, precum şi la nivelul păturii superficiale a corneei, iar efectele locale se pot transmite prin mecanisme moleculare în restul organismului.

Alături de riscul de cancer, literatura de specialitate semnalează, între altele, efecte precum stresul celular, lezări ale mecanismelor genetice, deficit de memorie şi probleme ale procesului de învăţare, tulburări neurologice”.

Precizează Academia Română, într-un comunicat, transmis joi.

Academia Română consideră că, „înainte de a introduce în funcţiune sistemul 5G, este absolut necesară o analiză ştiinţifică responsabilă, care să vizeze atât evaluarea riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, cât şi stabilirea standardelor de expunere maximă totală„.


În acest context, readucem în atenţie Rezoluţia 1.815 din 2011 a Consiliului Europei, care precizează că: ‘se iau toate măsurile rezonabile pentru a reduce expunerea la câmpuri electromagnetice, în special la radiofrecvenţele din telefoanele mobile, în particular a copiilor şi tinerilor ce par a fi expuşi riscului de tumori ale capului’ şi solicită menţinerea la ‘cel mai scăzut nivel cu putinţă’ (principiul ALARA) în ceea ce priveşte timpul de expunere, distanţa şi ecranarea.

Avertizăm că implementarea tehnologiei 5G, fără o evaluare concretă a riscurilor şi vulnerabilităţilor, poate avea grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei şi poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele„, se mai arată în comunicat. 


Academia Română contrazisă de INSP
Îngrijorările Academiei sunt contrazise de INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică), arată Digi24:

Sursele de câmpuri electromagnetice din viaţa de zi cu zi sunt variate şi au caracteristici diferite (frecvenţe, putere etc): antene radio-tv, antene de telefonie mobila, internet, aparatura electrocasnică etc. Fiecare din aceste surse contribuie la nivelul electromagnetic de expunere al unei persoane. Se consider ca prin respectarea nivelurilor de expunere din Ordinul MS 1193/2006, nu vor exista efecte negative asupra sănătăţii.

Comunicatul emis de Academie pare întârziat, în contextul în care Orange a anunţat zilele trecute că Bucureştiul are deja acoperire 5G în proporție de 100% în reţeaua sa.

Opinia Academiei Române este însă împărtăşită de un număr considerabil de oameni, care au susţinut că tehnologia 5G ar trebui interzisă din aceleaşi considerente inclusiv la dezbaterea privind proiectul de lege care reglementează reţelele 5G, organizată luni, 24 august.


Deşi Academia Română este contrazisă de INSP, iar comunicatul acesteia este criticat, trebuie ţinut cont de faptul că Bruxelles, a blocat implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate

Regiunea Bruxelles are standarde de radiații deosebit de stricte în domeniul telecomunicațiilor. Probabil tocmai datorită faptului că la Bruxelles, își desfășoară activitatea Parlamentul European.

Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G.

Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli
”.

Ministrul Mediului, Céline Fremault.

Standardul de 6 volți pe metru a ridicat deja probleme în trecut, la furnizarea de internet mobil de mare viteză prin tehnologia 4G în capitala Belgiei.

Un proiect-pilot nu este implementabil sub actualele standarde de radiații, iar ministrul regional al Mediului a declarat în aprilie 2019, că nu intenționează să facă o excepție pentru tehnologia 5G.

surse: adevarul.ro | digi24.ro | activenews.ro

CITEȘTE ȘI: 
Elevii vor fi primiţi la şcoală, din 14 septembrie, doar cu declaraţie pe propria răspundere semnată de părinţi
Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare

Condiții inumane la Spitalul Elias. Pacienții ținuți în izolare nu au acces la toaletă

O pacienta internată la Spitalul Elias din Capitală spune despre condițiile de spitalizare că sunt ca în Evul Mediu. Pacienta spune că a fost internată într-un salon fără să aibă acces la toaletă. Femeia mai spune că a fost obligată să folosească plosca și saci de gunoi pentru necesitățile fiziologice.


Pacienta nu era suspectă de coronavirus, internată fiind pentru o operație de hernie ombilicală, scrie fabricatinromania.info.


„Eu nu eram suspecta de COVID. Eu m-am dus pentru o reoperare de hernie ombilicala, fara legatura cu COVID.

Mi s-a spus sa vin pe 23 august, duminica la ora 11:00, si conform noilor reguli trebuie sa faca testul de COVID.

M-am dus, m-au bagat in acel salon, prima data am crezut ca e o gluma cand am intrebat asistenta pentru ca vazusem ca nu am toaleta.

A venit infirmiera si mi-a explicat ce trebuie sa fac. Mi-a zis ca trebuie sa urinez in pleosca si sa vars in pampers, sa il folosesc de mai multe ori.

Si daca vreau sa fac si cealalta treaba sa fac in sac, sa il leg, si cand vine cineva sa il ia o sa il ia. Am zis ca e ceva inuman, unde sunt igienele si mi-au spus ca astea sunt regulile.


Bineinteles la o ora si jumatate mi s-a zis sa sa ma mut din acel salon in alt salon cu o doamna.

Am refuzat categoric, am zis ca asa ceva nu accept.


Puteam sa vin cu testul covid facut la spital singura. Dupa ce am zis ca o sa sun la televiziune sa arat filmuletul, mi-au dat salon cu toaleta.

Existau saloane. Doctorul care trebuia sa ma opereze mi-a zis ca astea sunt regulile si ca eu fac tam-tam.


Dupa o ora a zis ca eu sunt aia care ii face -reclama. Au inceput sa se comporte foarte urat dupa ce au auzit ca am trimis filmuletul. Am iesit din spital ieri”, a declarat pacienta.

sursa: fabricatinromania.info

CITEȘTE ȘI:
Adrian Năstase: “Hai, să fiți liberi și fericiți și bogați sub dictatura iohannistă”
Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare

Guvernele vor asigura riscurile, în caz de efecte secundare ale vaccinului anti-Covid, pentru companiile producătoare

AstraZeneca, producătorul vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de Oxford, a primit protecţie gurvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vor exista efecte secundare, informează mediafax.


În timp ce 25 de companii testează vaccinuri pe oameni şi se pregatesc să imunizeze milioane de persoane după ce vor dovedi că acesta va da randament, s-a pus întrebarea cine va plăti eventualele cereri de compensaţii în cazul în care vor apărea diverse efecte adverse.


Oficialii UE au declarat că răspunderea pentru produse a fost printre punctele controversate ale eforturilor europene de a asigura oferte de aprovizionare pentru potenţialele vaccinuri destinate COVID-19 de la Pfizer, Sanofi şi Johnson&Johnson.

AstraZeneca este al doilea cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie.

AstraZeneca intenţionează să furnizeze un număr de peste 2 miliarde de doze de vaccin, fără profit, într-un acord cu Statele Unite, Regatul Unit şi unele ţări europene.

„Acesta este o situaţie unică, în care noi, în calitate de companie, nu ne putem asuma riscul dacă…în patru ani vaccinul are efecte secundare.

În contractele aflate în derulare cerem o garanţie.

Pentru majoritatea ţărilor este acceptabil să îşi asume riscul, deoarece este în interesul lor naţional”.

Rudd Dobber, director executiv AstraZeneca pentru Reuters.

Este sigur vaccinul dezvoltat de Oxford?

Da, dar există reacții adverse.

Nu au existat reacții adverse periculoase în urma administrării vaccinului, cu toate acestea, aproximativ 17% au avut febră și mai mult de șase din 10 pacienți aveau dureri de cap, scrie bbc.com.

Cercetătorii au spus că acest lucru ar putea fi gestionat cu paracetamol.


„Mai este multă muncă de făcut înainte de a putea confirma dacă vaccinul nostru va ajuta la gestionarea pandemiei Covid-19, dar aceste rezultate timpurii sunt promițătoare.”

Prof. Sarah Gilbert, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie.


Care sunt următorii pași în proces?


Rezultatele de până acum sunt promițătoare, dar scopul lor principal este de a asigura vaccinul suficient de sigur pentru a da oamenilor.


Studiul nu poate demonstra dacă vaccinul poate preveni oamenii să se îmbolnăvească sau chiar să-și diminueze simptomele de Covid-19.


Peste 10.000 de persoane vor participa la următoarea etapă a încercărilor din Marea Britanie.


Cu toate acestea, studiul a fost extins și în alte țări, deoarece nivelurile de coronavirus sunt scăzute în Marea Britanie, ceea ce face dificil de știut dacă vaccinul este eficient.


Va avea loc un proces amplu la care au participat 30.000 de oameni în SUA, precum și 2.000 în Africa de Sud și 5.000 în Brazilia.

surse: mediafax.ro | bbc.com

CITEȘTE ȘI:
Masca în aer liber, obligatorie și în București: Centrul istoric, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR (Hotărârea CMSU)
ING le cere clienților să justifice de unde au banii, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără o notificare

Masca în aer liber, obligatorie și în București: Centrul istoric, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR (Hotărârea CMSU)

Masca de protecție a devenit obligatorie în aer liber și în București, în Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi CFR, a decis astăzi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU).


Hotărârea în acest sens a fost adoptată, luni după-amiază (n. r. – 03.08.2020), de CMSU, la trei zile după ce aproape 20 de județe din țară luaseră decizia, deși aveau mult mai puține cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie.


De asemenea, s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Stancu-Ţipişcă a menţionat, pentru Agerpres, că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În altă ordine de idei, ea a anunţat că, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, şi CFR va face parte din CMSU.


„A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că şi ei contribuie (…) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID şi nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet”, a adăugat Stancu-Ţipişcă.


Instituția Prefectului – Municipiul București anunță că, astăzi, 03.08.2020, ora 16.00, s-a desfășurat şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În temeiul prevederilor art. 23 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/15.04.2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată prin Legea nr. 15 din 28.02.2005, cu completările şi modificările ulterioare şi ale art. 10 din H.G. nr. 1491/09.09.2004 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă,


Având în vedere:

– Hotărârea de Guvern nr. 588/2020 pentru modificarea și completarea anexelor 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

– Hotărârea nr. 38/2020 a C.N.S.U.,

– Adresa Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București cu număr de înregistrare în Instituția Prefectului – Municipiul București 16838/03.08.2020,

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în unanimitate următoarele măsuri:

  • Participarea CFR Călători SA în calitate de membru cu drepturi depline in cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.
  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție potrivit normelor legale în vigoare, în perimetrul pietonal din Centrul Vechi delimitat de următoarele artere de circulație: Splaiul Independenței – Calea Victoriei –Strada Doamnei– Bulevardul I.C.Brătianu.
  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, potrivit normelor legale în vigoare, în piețe, târguri și expoziții pe întreaga durată a programului de funcționare a acestora.
  • S-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, potrivit normelor legale în vigoare, în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun (stații STB, stații și peroane CFR, autogări).
  • Totodată, pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber se instituie obligația de a pune la dispoziția participanților măști de protecție și obligația participanților de a purta masca de protecție, potrivit normelor legale în vigoare, pe toată durata de desfășurare a acestora, de la accesul și până la ieșirea din zonă.


Măsurile adoptate prin Hotărărea nr. 13/2020 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, intră în vigoare de la data aducerii la cunoștința publicului prin orice mijloc.

CITEȘTE ȘI: 
Țările din UE care încalcă libertatea presei și egalitatea în drepturi ar putea fi sancționate financiar
Banca Mondială şi FMI demascate: Ajutorul împotriva COVID19 condiţionat de impunerea restricţiilor “lockdown” şi a stărilor de urgenţă

Țările din UE care încalcă libertatea presei și egalitatea în drepturi ar putea fi sancționate financiar

Franța insistă ca guvernele țărilor UE care încalcă drepturile fundamentale precum egalitatea și libertatea presei să fie sancționate financiar în cadrul fondului european de relansare economică care însumează 750 de miliarde de euro.


Cel puțin asta a declarat ministrul francez al Afacerilor Europene, Clément Beaune.


Noul ministru pentru Afaceri Europene al Franței, a afirmat că guvernul va insista pentru crearea unui mecanism puternic de respectare a statului de drept, prin care acordarea miliardelor de euro din ajutorul financiar european va fi condiționată de respectarea valorilor fundamentale, în contextul evenimentelor recente din Polonia și Ungaria.

„Nu le putem spune cetățenilor francezi, polonezi, ungari și europeni că (noi) putem avea solidaritate financiară în Europa și să nu ne pese cum regulile fundamentale ale democrației, libertatea presei și egalitatea în drepturi sunt respectate.

Guvernele UE care subminează drepturile fundamentale precum egalitatea și libertatea presei ar trebui să fie sancționate financiar în cadrul fondului european de relansare economică, care însumează 750 de miliarde de euro”, a declarat ministrul francez al Afacerilor Europene, pentru Financial Times.

În cadrul summit-ului maraton privind pachetul de relansare, liderii europeni au păstrat deschisă modalitatea de aplicare a mecanismului de respectare a statutului de drept după ce Polonia și Ungaria s-au opus acestei măsuri.


Andrzej Duda și Viktor Orban au transmis că guvernele lor au fost luate în mod incorect în vizor de către măsuri.

Statele membre, alături de Comisia Europeană și Parlamentul European, trebuie să cadă de acord cum vă funcționa această condiționalitate, cu scopul de a finaliza întregul pachet până la sfârșitul anului.

Franța este aliată cu statele nordice și Olanda împotriva acordării fondurilor euopene statelor care neglijează principiile fundamentale ale UE.

Beaune a declarat că sancțiunile financiare sunt „ceva ce trebuie să dezvoltăm, pentru că măsurile legale și financiare sunt cele mai puternice instrumente împotriva încălcărilor statului de drept”.


Dacă există dubii despre cât de fermă este UE în privința valorilor sale de bază, atunci vor exista dubii în mințile fiecărui cetățean despre relevanța acestui proiect. Europa nu este doar o piață, ci un proiect cultural și politic”, a spus ministrul, care a fost consilierul pe afaceri europene al președintelui Emmanuel Macron.

Confruntarea Uniunii Europene cu statele est-europene refractare s-a intensificat după ce guvernul Poloniei a declarat că vă ieși dintr-un tratat internațional privind protecția femeilor împotriva violenței domestice.

Comisia Europeană a criticat Polonia pentru delimitarea „zonelor libere de LGBTI” în șase orașe. Comisia a decis săptămâna trecută să sisteze acordarea de fonduri pentru aceste orașe, care făceau parte din schema de înfrățire a orașelor europene.


Beaune a spus că menținerea statului de drept este o „problemă existențială” pentru UE.

„Nu este despre Vest împotriva Est sau despre a da o lecție țărilor. Dacă ai un mecanism de respectare a statului de drept, acesta nu ar trebui să țintească ex ante nici o țară, dar dacă vreun guvern încalcă statul de drept, ar trebui să existe elemente de sancțiuni – financiare și legale”.

CITEȘTE ȘI:
Raport oficial german “scăpat”: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală
Ion Cristoiu: “50% dintre români s-au prins c-au fost luaţi de proşti”. Denunţarea psihozei coronavirus.

„Noi suntem valul doi!” Sute de mii de oameni protestează în Germania, împotriva restricțiilor: “Sfârșitul pandemiei – Ziua Libertății”

Mii de oameni adunați în capitala Germaniei, și sute de mii de persoane în toată Germania, protestează împotriva restricțiilor anti-coronavirus, descriind măsurile drept nedemocratice și o amenințare reală la adresa libertății.


Mulțimea din capitală, a străbătut centrul Berlinului, în timp ce ținea semne cu sloganuri precum:

Suntem nevoiți să purtăm o mască”,
Apărarea naturală în loc de vaccinare”,
Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!”,
Noi suntem valul doi”,
Jos măștile, v-am văzut intențiile!
Sfârșitul pandemiei – Ziua Libertății


Trebuie să scăpăm de aceste legi ce ne-au fost impuse, trebuie să scăpăm de aceste măști care ne-au transformat în sclavi”, a declarat unul dintre participanți.

Mai mult, unii cred că oficialii ascund ceva

Particip la acest protest deoarece sunt de părere că doar câțiva oameni de știință, aceia care urmăresc interesele guvernelor, sunt ascultați. În afara lor sunt mii și mii de alți cercetători și medici împiedicați să vorbească. Sunt cenzurați și discreditați drept conspiraționiști”, susține un bărbat, citat de digi24.ro

Manifestațiile nu sunt interzise în Germania, dar participanților li s-au făcut câteva recomandări de bun-simț pentru a se proteja de boală și pentru a-i proteja și pe cei din jur.

 
Poliția se aștepta la 22.000 de oameni

Aproximativ 500.000 au fost înregistrați, ulterior raportându-se că au participat peste 800.000 de oameni.

Germanii apreciază libertatea foarte mult – înțeleg cât de prețioasă este.

Cei mai mulți participanți la miting consideră că măsurile luate de autoritati impotriva răspândirii coronavirusului, contravin drepturilor lor constituționale.


Directorul Institutului pentru Boli Infecțioase din Germania a atras atenția săptămâna aceasta că numărul infectărilor a crescut îngrijorător. 

A pus totul pe seama neglijenței oamenilor și i-a sfătuit pe germani să poarte mască inclusiv în aer liber, chiar dacă legea nu le impune acest lucru.

ONU: Guvernele pot interzice protestele, pe motive de sănătate publică


Conform The Guardian, comitetul pentru drepturile omului de la Organizația Națiunilor Unite a stabilit că guvernele au dreptul să restricționeze protestele și demonstrațiile pe motive de sănătate publică, în condițiile în care protestele care au loc în aceste zile pe glob riscă, zic ei, să devină focare de infecție.

ONU atenționează că restricționările trebuie făcute rezonabil, și nu discreționar, doar acolo unde există o situație epidemică.

 „Pentru protejarea sănătății publice, restricții ar putea fi impuse în mod excepțional, acolo unde există o epidemie de boală infecțioasă iar astfel de adunări sunt periculoase”, scrie în raport, preluat de daniel-roxin.ro.

Doar că, pe toată planeta există epidemia cu Coronavirus, așadar, autoritățile naționale vor interpreta că niciunde nu ar trebui permise proteste publice.

Situația de acum ne obligă să ne amintim de toată perioada de anarhie din SUA, declanșată sub pretextul morții afro-americanului George Floyd, perioadă care nu îmi amintesc să fi îngrijorat ONU la vremea declanșării ei sau în maximul ei de expresie anarhică.

Dacă susții Black Lives Matter, nu ești un pericol pentru sănătatea publică…


În schimb, astăzi, când multe proteste au loc împotriva abuzurilor autorităților față de proprii cetățeni, apare și ONU cu îngrijorarea față de protestele care pun în pericol sănătatea publică.

https://www.facebook.com/RTnews/videos/1370785373127037/

CITEȘTE ȘI:
Raport oficial german “scăpat”: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală
Banca Mondială şi FMI demascate: Ajutorul împotriva COVID19 condiţionat de impunerea restricţiilor “lockdown” şi a stărilor de urgenţă

Banca Mondială şi FMI demascate: Ajutorul împotriva COVID19 condiţionat de impunerea restricţiilor „lockdown” şi a stărilor de urgenţă

Banca Mondială ş FMI demascate: ajutor împotriva COVID condiţionat de impunerea restricţiilor extreme şi a stărilor de urgenţă. Împrumuturi uriaşe sunt acordate naţiunilor suverane de către Banca Mondială, FMI şi ai lor. Dar condiţiile ce vin la pachet cu acestea sunt rareori spuse de guverne cetăţenilor.


Un caz recent în Belarus a dezvăluit condiţiile cerute de aceste agenţii pentru împrumuturile oferite pe fondul COVID-19.  Preşedintele Belarusului a dezvăluit că împrumuturile de ajutor împotriva covid-19 de la Banca Mondială vin la pachet cu anumite condiţii în sensul impunerii unor măsuri de carantină extreme, pe modelul celor din Italia şi chiar cu schimbări în politica economică pe care acesta le-a refuzat catalogându-le ca “inacceptabile”.

Condiţiile adiţionale care nu se aplică părţii financiare sunt inacceptabile pentru Belarus, a spus preşedintele Belarusului – Aleksandr Lukashenko vorbind despre împrumuturile externe în timpul unei întâlniri pentru discutarea măsurilor de sprijin pentru sectorul economic pe partea sistemului bancar, a comunicat Belarusian Telegraph Agency, BelTA.

Aleksandr Lukashenko i-a întrebat pe participanţi cum stau lucrurile cu asistenţa pentru credite externe acordate Belarusului.

“Care sunt cerinţele partenerilor nostri? S-a anunţat că ne pot oferi 940 de milioane de dolari in aşa-numita finanţare rapidă. Cum stau lucrurile aici?” a întrebat şeful statului.

În acelaşi timp, el a subliniat că, condiţiile adiţionale ce nu se aplică părţii financiare sunt inacceptabile pentru ţară.

“Auzim cerinţele, de exemplu, să abordăm modelul din Italia ca răspuns la coronavirus. Nu doresc să văd că situaţia Italiei se repetă în Belarus. Noi avem propria noastră ţară şi propria noastră situaţie,” a spus preşedintele.

Potrivit preşedintelui, Banca Mondială a arătat interes pentru acţiunile de răspuns la coronavirus.

Ei sunt gata să ne finanţeze de zece ori mai mult decât ne-au oferit iniţial ca semn de recunoaştere a luptei noastre eficiente împotriva acestui virus. Banca Mondială a cerut chiar Ministrului Sănătăţii să împărtăşească din experienţa sa. Între timp, FMI-ul continuă să ne ceară măsuri de carantină, izolare, stare de urgenţă. Asta e un  nonsens. Nu vom dansa cum ne cântă alţii,” a spus preşedintele.


Belarus este una dintre puţinele ţări europene care nu au implementat măsuri stricte de carantină. Ei au menţinut deschise chiar şi serviciile neesenţiale. Liga de fotbal din Belarus încă este activă. Singurul pas pe care l-a făcut Belarus-ul ca restricţie este că vacanţa şcolarilor a fost extinsă.

Lukashenko este de părere că o stare de urgenţă de tip “lockdown”  a fost complet inutilă.

Păreri similare au fost exprimate şi de numeroşi oameni de ştiinţă renumiţi. Recent, un doctor indian a demascat narativa oficială privind Coronavirusul. El a subliniat că stresul afectează sănătatea şi a spus că frica nu e necesară deoarece până la urmă oamenii vor dezvolta imunitate  naturală la acest virus. El este unul dintre puţinii care susţine că viaţa trebuie să continue neîntreruptă.

Preşedintele Belarusului nu este primul care a expus presiunea exercitată de agenţiile globale pe fondul crizei coronavirus pentru a-şi implementa agenda.


Mai devreme, într-o dezvăluire şocantă, preşedintele Madagascarului a făcut senzaţie cu declataţia că OMS-ul i-a oferit 20 de milioane de dolari mită pentru a otrăvi tratamentul împotriva COVID-19 numit COVID-19 Organics făcut din Artemisia.

Preşedintele Tanzanian i-a dat afară pe cei de la OMS după ce mostrele luate de la un fruct de Papaya şi de la o capră au ieşit pozitive la COVID-19

La cîteva zile după acţiunea din Tanzania, Burundi a dat de asemeni afară echipa coronavirus de la OMS  din ţară pentru amestecul în treburile interne ale ţării.


A fost de asemeni dezvăluit într-o interceptare a unui raport de intelligence că Bill Gates a oferit 10 milioane de dolari mită pentru un program de vaccinare forţată împotriva Coronavirus în Nigeria.

După care, un politician italian a cerut arestarea lui Bill Gates în Parlamentul Italian.

Ea a mai  dezvăluit şi agenda lui Bill Gates din India şi din Africa, împreună cu planurile de cipare a rasei umane prin programul digital de identificare ID2020.

CITEȘTE ȘI:
Raport oficial german “scăpat”: Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală
Ion Cristoiu: “50% dintre români s-au prins c-au fost luaţi de proşti”. Denunţarea psihozei coronavirus.

Gabriela Firea răstoarnă cifrele Guvernului: „Am realizat aproape 2.000 de teste, din care 3 teste au fost pozitive”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că au fost testați 2000 de bucureșteni și doar 3 dintre aceștia au avut test pozitiv. Gabriela Firea declară că va fi crescută capacitatea de testare în Capitală, asta pentru că mulți oameni doresc să plece în concedii și au nevoie de documente doveditoare.


După cum știți, țara noastră este pe o hartă neagră a turismului și sunt convinsă că și din cauza declarațiilor făcute acum două săptămâni de către unii reprezentanți ai Guvernului care au spus că România este foarte virusată și românii au nevoie și pentru a intra în Grecia, Cipru și în alte țări de aceste certificat de sănătate, de buletinul de analiză, deci rezultatul testului pentru infecția cu SARV-COV-2.


Am lansat acest program, sunt multe solicitări. Avem peste 20.000 de bucureșteni înscriși în program, dar ei pleacă în perioade diferite în vacanță, deci sunt programați în continuare. Până acum, într-o săptămână și câteva zile am realizat aproape 2.000 de teste, din care 3 teste au fost pozitive”, a mai spus Gabriela Firea.

Consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre ce prevede achiziționarea a încă cinci aparate de tipul Real Time PCR și a șapte aparate pentru extragerea acizilor nucleici.

În urma acestei achiziții, capacitatea de testare a Primăriei Capitalei va crește la 1600 de teste pe zi.


Aceste aparate sunt foarte importante deoarece, în momentul de față, internarea nu mai este obligatorie decât 48 de ore, se poate și refuza în scris.


De asemenea, sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanță și au nevoie de teste recente de 72 de ore, pentru că, din nefericire, au fost declarații nefericite din partea unor reprezentanți ai Guvernului care au transformat, practic, România într-o țară foarte virusată, cea mai virusată țară europeană, și suntem pe lista neagră de călătorie a țărilor din Uniunea Europeană.

Iată, așadar, că trebuie să ne întărim această capacitate de testare.


Bucureștenii vin în număr mare să se testeze, la toate spitalele noastre, firește și la clinici private, cei care își permit din punct de vedere financiar”, a mai declarat Gabriela Firea în fața consilierilor municipali.


CITEȘTE ȘI: ING le cere clienților să justifice de unde au banii, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără o notificare

Masca devine obligatorie și în aer liber, în Argeș. Decizia autorităților intră în vigoare pe 30 iulie 2020

În Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.


În ultimele două săptămâni, în județul Argeș, numărul de îmbolnăviri de COVID-19 s-a dublat.


În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de joi dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție fac copiii sub 5 ani. 

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.


Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a spus, la finalul ședinței, că o altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22:00 în timpul săptămânii, și până la ora 23:00 în weekend.


Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai declarat prefectul județului Argeș.

Săptămâna trecută, în Argeș au fost luate și alte restricții precum târgurile și piscinele publice au fost închise, iar programul teraselor a fost redus.

CITEȘTE ȘI: ING le cere clienților să justifice de unde au banii, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără o notificare