Avalanșă de plângeri la Avocatul Poporului. Se cere sesizarea CCR de către cetățenii și politicienii care se tem de termometru

 • 479
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  479
  Shares

Judecătorul Cristi Danileț a explicat că, din punct de vedere legal, nu este nicio problemă cu luarea temperaturii oamenilor atunci când intră la locul de muncă, instituții sau supermarketuri. Din contră, se asigură un drept al protejării sănătății oamenilor.

„În legislația cu privire la sănătate se prevede în mod clar ce este intervenție medicală și în ce unități se desfășoară aceasta. Nu are nicio legătură cu operațiunea de măsurare a temperaturii care se practică în unele supermarketuri sau în instituțiile publice”, a explicat acesta, citat de romaniprinlume.info.

Constituția arată la articolul 34 privind dreptul la ocrotirea sănătăţii că: „Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”.

„Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta legifereaza abuzul!”, spune judecatoarea Lacramioara Axinte

Astfel, obligatia impusa institutiilor publice si operatorilor economici, care desfasoara activitati comerciale/lucru cu publicul ce implica accesul persoanelor in interiorul cladirilor, de a efectua triajul epidemiologic, constand in controlul temperaturii tuturor persoanelor si de a nu permite accesul persoanelor a caror temperatura corporala, masurata la intrarea in incinta, depaseste 37,3°C, este cea mai grava incalcare a dreptului persoanei la respectarea vietii private din punctul de vedere al informatiilor referitoare la sanatatea sa, este un tratament degradant, dar si o discriminare pe considerente de temperatura corporala.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, incalcand in mod flagrant Constitutia Romaniei, obliga institutiile publice si operatorii economici sa abuzeze cetatenii Romaniei!

Astfel, art. 26 din Constitutia Romaniei prevede  “(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata. (2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri”.

Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la sanatatea sa.

De asemenea, art. 22 alin. 2 din Constitutia Romaniei prevede ca ‘Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau tratament inuman ori degradant’.

Daca cetateanul roman nu mai are dreptul sa intre in nici un magazin, farmacie, frizerie, brutarie, institutie publica si in nicio alta cladire cu acces public, decat daca se supune unei examinari medicale, efectuata de persoane care nu au calificare profesionala pentru a masura temperatura corporal, aceasta inseamna ca este supus unui tratament degradant, interzis expres de Constitutia Romaniei.

Potrivit art. 16 alin. 1 din Constitutia RomanieiCetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari’.

Interzicerea accesului cetateanului roman cu o temperatura corporala de peste 37,3 °C in orice magazin, frizerie, farmacie, brutarie, benzinarie, institutie publica si orice alta cladire cu acces public, reprezinta o discriminare pe criteriul temperaturii corporale, dar si un tratament degradant, umilitor.

Legiferarea acestui abuz impotriva cetatenilor romani nu numai ca este o incalcare a Constitutiei Romaniei, dar nu are nici o legatura cu prevenirea raspandirii epidemiei de coronavirus.

Marea majoritate a celor infectati sunt asimptomatici, adica nu au nici febra, dar nici un alt semn de boala. Pe de alta parte, febra poate fi un simptom al altor multe boli cunoscute de cand lumea. 

ADEVĂRUL ESTE SUB CENZURĂ

Aproape tot ce înseamnă cultură, religie, familie, tradiții și adevăr, este cenzurat și controlat de rețelele sociale, marile platforme video și unele guverne.

Ne puteți sprijini printr-o donație
În încercarea de a menține viu acest proiect

Încercăm să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim în perioada aceasta, de la începutul anului 2020.
Jurnalismul independent al portalului marketpedia.ro funcționează strict cu ajutorul vostru, al cititorilor. Nu afișăm reclame și nu acceptăm nimic pentru a manipula sau ignora adevărul.


LE MULȚUMIM CELOR CARE NE-AU AJUTAT DEJA!


50RON 100RON 300RON


În semn de mulțumire, vă oferim cadou un audiobook (format .mp3), pe care îl puteți descarca ulterior.

CITEȘTE ȘI:
Autopsiile din Italia arată că protocoalele OMS au fost fatale pentru bolnavii de coronavirus
Într-un spital din România, 70 de medici si 200 de asistente au grijă de un singur pacient


 • 479
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  479
  Shares
Social profiles